İstanbul KESK Kadın Meclisi: Devleti Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddet, Taciz, Tecavüzlere Karşı Bütüncül, Kapsayıcı Acil Tedbirler Almaya Çağırıyoruz!

Facebook
Twitter
WhatsApp

İstanbul KESK Kadın Meclisi, çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve istismarın son bulması ve önlemlerin alınması için dün İstanbul  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Burada İstanbul KESK Kadın Meclisi adına bir konuşma yapan Haber-Sen 5 No’lu Kadın Sekreteri Deniz Salmanlı, kadınlar ve çocuklara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzlerin günden güne arttığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “OHAL nedeni ile toplumsal muhalefetin, kadınların ve çocukların sesi kısılmış, dernekler kapatılmış, yayın yasakları getirilmiştir, çocuk mahpushanelerinde meydana gelen tecavüzleri de haberini yapan gazetecinin tutuklanmasını da unutmadık! Çocuklar değil tüm toplum ve kurumları susmaktadır taciz ve tecavüzler karşısında, kadın cinayetleri karşısında! Suçu bireyselleştirerek, kimyasal hadım, idam gibi insan haklarına aykırı cezalar ile kimse sorumluluğu üzerinden atamaz! Devleti kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve taciz, tecavüzlere karşı bütüncül, kapsayıcı acil tedbirler almaya; kadın ve çocuk koruma birimleri oluşturmaya, kadın ve çocuk bakanlığı kurmaya davet ediyoruz. Gerici müfredat yerine çağdaş, bilimsel, toplumsal cinsiyet eşitliği, cinselliği içeren müfredat istiyoruz. Rehber öğretmenlerin sayısının artırılmasını istiyoruz. Çocuklara, 16 yaşında hakim izni ile 17 yaşında veli onayı ile evlenme izni veren Medeni Kanun düzenlemesinin kaldırılmasını istiyoruz. Gelecek hepimizin geleceğidir. Savaşsız, sömürüsüz, adil ve eşit bir dünya için, kadınlar, çocuklar, LGBTİ’ler, tüm ezilenler için mücadeleye devam edeceğiz! Suç bireysel değil, suç toplumsaldır! Çocuk istismarları politiktir. Kadın cinayetleri politiktir.”

Eylem; “Devlet Susma, Çocukları Koru”,  “Tecavüzcüyü Değil Çocukları Koruyun” ve “Tecavüzü Aklama, Çocukları Suçlama” sloganları ile sona erdi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]