Şehir Hastaneleri Çalıştayımızı 16-17 Aralık 2017 tarihlerinde Ankara’da Eğitim-Sen Genel Merkez toplantı salonunda gerçekleştirdik. Katılımın ve ilginin yoğun olduğu çalıştay, Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara ve KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan panelde; Selime Güzelsarı “Üçüncü Kuşak Yapısal Reformlar; Kamu Hizmeti Anlayışında Değişim”  hakkında konuşurken, Fuat Ercan “Sağlık Hizmeti Değişirken; Devlet Sermaye Arası İç Bağlantılar” hakkında sunum yaptı. Panelin ikinci oturumda ise Güray Kılıç “Şehir Hastaneleri ve Hastanecilik”, Özgür Erbaş “Şehir Hastaneleri Sözleşmeleri”, Ertuğrul Oruç ise  “SDP-Şehir Hastaneleri” başlıklarında sunum gerçekleştirdiler.

Çalıştayın ilk gün ikinci oturumunda ise sağlık, emek ve meslek örgütleri temsilcileri “Şehir Hastanelerine Yönelik Yapılan Çalışmalar” hakkında bilgi paylaşımında bulunarak sorun ve çözüm önerilerini tartıştılar.

Yedi ayrı başlıkta atölye çalışmalarının gerçekleştirildiği çalıştayda, şehir hastaneleri ile ilgili hemen her konuda posterlerin sunumu ise gün boyu devam etti.

Çalıştayın ikinci günü Mehmet Zencir’in “Mega Proje Olarak Şehir Hastaneleri Sağlık Sorunlarını Çözebilir mi?” sunumuyla başladı.

Birinci gün yapılan atölye çalışmalarının sonuçlarının açıklanmasının ardından grup çalışmaları başladı. Grup çalışmalarının sonuçlarının ardından karşılıklı soru-cevap ve tartışmalar şeklinde ilerleyen çalıştayımız, Eş Genel Başkanımız Gönül Erden’in yaptığı konuşmayla sona erdi.

Şehir Hastaneleri Çalıştayımızın sonuç bildirgesi önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

 

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]