AKP sivil darbesi sonucunda OHAL ve KHK’lar ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan KESK’e bağlı sendikaların, 3249 üyesinin de içinde bulunduğu 105 bini aşkın kamu emekçisi ihraç edilmiş, bu gün itibariyle 700 dolayında arkadaşımız ise açıkta bulunmaktadır.

Konfederasyonumuz bu sürecin başından itibaren tüm üyelerimizin işlerine geri dönebilmeleri için hukuki/fiili, ulusal/uluslararası mücadelesini kesintisiz olarak devam ettirmektedir.

KHK ile ihraç edilen EĞİTİM SEN üyeleri Nuriye GÜLMEN ve Semih ÖZAKÇA ise Ankara’da, kendi özgür iradeleriyle “işimi geri istiyorum” talebiyle, süresiz açlık grevine başlamış ve eylemlerinde oldukça kritik bir döneme, 65. Güne girmişlerdir.

15 Temmuz’dan sonra “FETÖ” ile mücadele iddiasıyla hükümetin ilan etmiş olduğu OHAL kapsamında, ülke KHK’lar ile yönetilmeye başlanmış ve bu bahane ile tüm emekçilere, farklı düşünen, sol-sosyalist, demokrat kesimlere ve Kürtlere yönelimler had safhaya ulaşmıştır.

Meclise 500 metre mesafede, 10 Mart’tan buyana arkadaşlarımızın başlatmış olduğu ve 65. Gününe giren direnişlerine hükümetin kulak tıkaması kabul edilebilir bir durum değildir. Ankara Tabip Odasının belirlemelerine göre, GÜLMEN ve ÖZAKÇA’nın sağlık açısından kritik seviye olan 45. günü geride bıraktıkları ve Wernicke-korsakoff belirtilerinin görüldüğü bilgisine yer verilmiştir. Nabız ve tansiyon bozukluklarının görüldüğü, hemogram ve biyokimya değerlerinin kötüleştiği de vurgulanmıştır.

Ayrıca, Dersimde 7 Kasım 2016’da gerçekleştirilen hava operasyonu ile hayatını kaybeden oğlunun cenazesini almak için 78 gündür açlık grevinde bulunan Kemal GÜN isimli yurttaşın, sağlık sorunlarının arttığı ve görme kaybının başladığını belirterek, temel insan haklarında faydalanıp cenazesinin tarafına teslim edilmesi hususunda yetkililere gereğini yapmak konusunda çağrıda bulunuyoruz.

Haksızlık ve hukuksuzluklara karşı bedenini açlığa yatıran arkadaşlarımızla dayanışmayı büyütmek amacıyla KESK Van şubeler platformu olarak, arkadaşlarımızın talepleri yerine getirilmediği taktirde 15.05.2017 pazartesi gününden başlayarak, sendika binamızda dönüşümlü, süreli açlık grevi eylemi başlatacağımızı, benzer eylem ve etkinliklerle dayanışmayı yükselteceğimizi basın emekçileri vesilesi ile kamuoyuna deklere ediyoruz.

 

                                                                                          VAN KESK ŞUBELER PLATFORMU

Adına

SES Şube Eş Başkanı

     Sezer ÖRENÇ

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]