BİNGÖL SES VE EĞİTİM-SEN YÖNETİCİ VE ÜYELERİ TAHLİYE EDİLDİ! ÇÜNKÜ, SENDİKAL MÜCADELE VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERMEK SUÇ DEĞİLDİR!

Facebook
Twitter
WhatsApp

26 Nisan 2016 tarihinde Bingöl’de KESK’e bağlı şube ve temsilciliklerin bulunduğu binada polis araması yapılmış, aynı esnada Eğitim Sen ve SES yöneticisi ve üyesi olan 6 arkadaşımız evlerinden gözaltına alınmıştı. Gözaltı süresinin sonunda 28 Nisan 2016 tarihinde 6 arkadaşımızdan 5’i tutuklanarak önce Bingöl cezaevine bir hafta sonrasında da değişik cezaevlerine sürgün edilmişlerdi.

17 Ağustos 2016 tarihinde Bingöl’ de gerçekleştirilen duruşma sonucunda SES Bingöl Temsilcilik Kadın Sekreteri Rıkoş ODABAŞ ÇAKAN, EĞİTİM-SEN üyeleri İsmail KOÇ, Nihat OĞUR ve Recep UZ tahliye edilmişlerdir.

Duruşmaya KESK MYK üyesi Gülistan ATASOY, Eğitim -Sen MYK Üyesi Elif ÇUHADAR ve Merkez Kadın Sekreteri Belkıs YURTSEVER katılmışlardır.

Emek, Demokrasi ve Barış mücadelesini vermek suç değildir; asıl suç olan; AKP hükümeti tarafından KESK ve bağlı sendikalara uygulanan baskıdır. Evi, iş yeri belli olan ve bağlı bulundukları sendikalarda aktif olarak sendikal faaliyet yürüten arkadaşlarımızın uzun süren tutukluk durumu hem haksızlık hem de suçtur. Ancak verilen haklı mücadeleler her zaman kazanıldığı gibi bugün de kazanılmıştır.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]