20 Temmuz’da Yapılacak Olan YÖK Yüksek Disiplin Kurulu Toplantısı Ertelenmiştir

Facebook
Twitter
WhatsApp

“Bu Suça ortak Olmayacağız” bildirisine imza atan ve aralarında üyelerimizin de bulunduğu akademisyenler hem adli hem idari soruşturmalarla karşı karşıya bırakılmıştır. Son olarak akademisyenlerin bir bölümü haklarında açılan idari soruşturma kapsamında Yüksek Disiplin kuruluna sevk edilmişlerdir. Akademisyenler hakkında devam eden  soruşturma süreçleri ile ilgili olarak üyelerimizle, Eğitim-Sen ve TTB ile birlikte Sendikamız tarafından ortak çalışmalar sürdürülmektedir.

YÖK Genel Kurulu’nun 25 Kasım 2015 tarihli kararı Eğitim-Sen tarafından yargıya taşınmış ve Danıştay 8. Dairesi’nden ilgili kararın yürütmesinin durdurulması sonucu alınmıştı. Eğitim-Sen’in Danıştay 8. Dairesi’nin söz konusu kararı uyarınca üniversitelerde yürütülen disiplin soruşturmalarının 657 sayılı yasa hükümlerince yürütülemeyeceği talebi reddedilmiş, karara karşı Eğitim-Sen Danıştay İDDK’ya itirazda bulunmuştur. Ancak yürürlükten kalkmış olan Disiplin Yönetmeliği’nin usul hükümlerinin uygulanmasına dair YÖK kararının ise yürütmesi durdurulmuştur.

Bu gelişme sonrasında, 12 Temmuz 2016 Salı günü Eğitim-Sen tarafından YÖK’e bir yazı gönderilerek Danıştay’ın ilgili kararı nedeniyle YÖK YDK’nın yetkisiz olduğunu ve Danıştay kararının gereğinin yapılmasını talep edilmiştir.

YÖK, bugün (13.07.2016) itibariyle Eğitim-Sen’in yazısını ilgi tutarak 20 Temmuz’daki toplantının ertelendiğini yazılı olarak bildirmiştir.

YÖK’ün erteleme kararını görmek için tıklayınız.

Danıştay 8. Dairesi’nin kararını görmek için tıklayınız.

Eğitim Sen’in YÖK’e yazdığı yazıyı görmek için tıklayınız.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]