AĞRI’DA SURUÇ KATLİAMINI GERÇEKLEŞTİRENLER DEĞİL ARKADAŞLARIMIZ YARGILANIYOR!

Facebook
Twitter
WhatsApp

31 Mayıs 2016 tarihinde yapılan duruşmada; karar duruşması 23 Haziran 2016 olarak belirlendi.

20 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleşen Suruç Katliamı’nda 33 canımızı yitirdik. KESK-TTB-DİSK-TMMOB katliamı kınamak için tüm illerde kitlesel basın açıklamaları yapma kararı almıştı. 21 Temmuz 2015 tarihinde katliamı kınamak için Ağrı ilindeki emek ve meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler ortak basın açıklaması gerçekleştirmişlerdi. Basın açıklamasına katılanlar hakkında hukuksuz bir şeklide davalar açılmış ve açıklamaya katılan kamu emekçileri hakkında idari soruşturmalar başlatılmıştır.

Açılan davada SES Ağrı Şube Eş Başkanı Gülistan İçer,  şube yönetim kurulu üyeleri Emin Bayram ve Dincer Külçek, üyeler Berivan Alptekin, İbrahim Yıldırım, Ağrı Tabip Odası Başkanı ve SES üyesi Ulaş Yılmaz da yargılanmaktadır.

Davayı izlemek ve üyelerimizle dayanışmak amacıyla 30-31 Mayıs 2016 tarihlerinde KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden ve SES MYK üyeleri Şinasi Dursun, Fikret Çalağan ve Aylin Akçay, sendika uzmanımız Cahide Sarı, Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Hamit Kurt, BTS Genel Başkanı Uğur Yaman, Eğitim –Sen MYK Üyesi Mesut Fırat, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, THİV Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Biçer’den oluşan heyet Ağrı’daydı. Ayrıca sendikamızın üye olduğu PSI’da görevli (Kamu Hizmetleri Enternasyonali) Marcelo Netto Rodrigues de aramızdaydı.

30 Mayıs 2016 tarihinde saat 17.00 de Ağrı Barosu toplantı salonunda basın ve yerel örgütlerle bir buluşma gerçekleştirilen toplantıya KESK e bağlı sendikaların şube yönetici ve üyelerinin yanı sıra Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Mukaddes Kubilay ve HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir ve onlarca duyarlı kişi katıldı.

Eş Genel Başkanımız Gönül Erden, KESK Eş Genel Lami Özgen, PSI’dan Marcelo Netto Rodrigues, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve THİV YK Üyesi Ümit Biçer yaptıkları konuşmalarda yaşanan hukuksuzluğa ve bu baskılara karşı dayanışmanın önemine dikkat çektiler.

31 Mayıs 2016 tarihinde yapılan duruşmaya katılmak için saat 09.45 te adliyenin önünde buluşuldu. Saat 10.00’da KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen’in basına yaptığı kısa açıklamanın ardından adliyeye girişimiz Çevik Kuvvet Polislerince engellenmeye çalışıldı. Uzun bir tartışmanın ardında duruşmanın başladığı saatte adliyeye girebildik.

Gerçekleştirilen duruşma sonucunda karar için 23 Haziran 2016 tarihi belirlenmiştir.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]