YÜKSEKOVA VE NUSAYBİN DEVLET HASTANELERİNDE SAĞLIK EMEKÇİLERİ ZORLA GÖNDERİLİYOR

Facebook
Twitter
WhatsApp

Sendikamıza ulaşan bilgilere göre Yüksekova ve Nusaybin İlçe Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık personeli idare katına çağırılıp kısa süre içerisinde sokağa çıkma yasağı ilan edileceğini, isteyen sağlık personelinin görevlendirme ile bir başka yere görevlendirilebileceğini bu şekilde görevlendirme istemeyenlerin ise senelik izin alabileceğini ya da sosyal endikasyon gerekçesi ile rapor alabilecekleri ifade edilmiştir.

Yapılan bu uygulama hangi mevzuata göre veya hangi yazılı direktife göre yapıldığı ifade edilmediği için son dönemlerde alışkanlık haline getirilen hukuksuzluk burada da sürdürülmektedir. Sendika olarak yaşanan bu süreçteki hukuksuzluktan vaz geçilmesi için Mardin ve Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Sekreterlerine ve Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığına yazılar yazıldı.

Bu uygulamalar sokağa çıkma yasağının uygulanacağı bu ilçelerde; Sağlık çalışanlarının baskı altına alınması, ailesi ve yakınlarından uzaklaştırılmasına hizmet edecek olan bu hukuksuz uygulama aynı zamanda da Cizre başta olmak üzere sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı ilçelerde olduğu gibi halkın sağlık hakkına ulaşmasının engellenmesi ve sağlık hizmeti veril(e)meyeceğinin açık ilanıdır.

Sonuç olarak tüm bu uygulamamalar bu kentlerde birçok hukuksuzlukla birlikte büyük ölümlerin yaşanacağının habercisidir. Bu durum bizi kaygılandırıyor.

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]