Adana’da aralarında KESK dönem sözcüsü Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz ve sendikamızın Hukuk ve TİS Sekreteri Hüseyin Çalı’nın da bulunduğu 10’un üzerinde Emek ve Demokrasi güçlerinin yönetici ve üyeleri, 6 Ekim’de yapılan basın açıklaması gerekçe gösterilerek sabahın erken saatlerinde evleri basılarak gözaltına alınmıştır. 6 Ekim’de Adana’da polisin saldırdığı basın açıklaması 10 Ekim’de Ankara’da gerçekleşecek olan Emek, Barış ve Demokrasi mitingine çağrı amaçlıydı. İktidarın hukuku hiçe sayan yaklaşımı özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerlerde sivil halka saldırılarla, gazetecilere dönük işkence ve gözaltılarla, G20 zirvesi için Antalya’da ve dün İzmir’de alınan eylem yaptırmama kararları ile devam etmektedir.

Demokratik bir eyleme önce saldırıp sonra da bu saldırıda mağdur olanların ikinci kez mağdur edilerek gözaltına alınmasını kabul etmediğimiz gibi, bu kararı verenlerin demokrasiye, insan haklarına ve hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz.Giderek toplumsal muhalefetin tümünü susturmaya yönelik bu girişimler, devletin kendi hukukunu hiçe saydığının en önemli göstergesidir.

Bugün sabah yaşanan gözaltılarda bir kez daha hukuk, soruşturma süreçleri toplumsal muhalefeti bastırmanın, kriminalize etmenin aracı olarak işlevlendirilmektedir. Demokratik haklarını kullananlara yönelik polis müdahalesi kararını veren Adana Emniyet Müdürü ve ardından gözaltı kararını veren Savcı açık bir biçimde görevini kötüye kullanmıştır. Gözaltılar derhal serbest bırakılmalıdır.

Çoğu kamu emekçisi olan ve adresleri belli olan arkadaşlarımızın sabahın erken saatlerinde evleri basılarak gözaltına alınmalarını kınıyoruz. Baskılara rağmen barış ve demokrasi mücadelesini büyüteceğimizi ve görevini kötüye kullananlar hakkında hukuksal mücadele yürüteceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.

17.11.2015

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]