Son haftalarda yaşanan çatışma ortamında sağlık kuruluşları, sağlık emekçileri ve tedavi hizmeti alanların hedef alınarak can güvenliğinin dahi ortadan kaldırılmasına yönelik sessizliğini koruyan Sağlık Bakanı konuştu. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ak Parti Osmangazi İlçe Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada “Başkan seçseydik bu kaos olmayacaktı” demiş, yaşanan çatışmalı ortamı Erdoğan’ın başkan olamamasına bağlamıştır.

Sağlık Bakanı, başta Nusaybin, Cizre, Silopi, Van, Bitlis, Tatvan ve son olarak Lice’de; yoğunlaşan silahlı çatışma ortamından kaynaklı sağlık kurumlarına, sağlık emekçilerine ve sağlık hizmeti alanlara yönelik yaşanan tehdit, saldırı ve gözaltlılarla ilgili tek bir değerlendirme yapmamış; bu konudaki görüşme talebimizi kabul etmemiş; yaşananlar karşısında sağlık kurumları ve sağlık emekçileri koruma görevini kendisine hatırlatmamıza rağmen bu konuda tek bir girişimde bulunmamıştır.

Sağlık kurumları ve sağlık emekçilerinin güvenliğinin sağlanması için tek bir söz etmeyen Sağlık Bakanının, ülkede yaşananlarla ilgili yaptığı ilk açıklama ise “Başkan seçseydik bu kaos olmayacaktı” olmuştur. Anlaşılan odur ki sağlık kurumları ve sağlık emekçileri Sağlık Bakanının gündeminde değildir. Onun yerine Cumhurbaşkanına yapılan eleştirilere yanıt vermeyi kendine görev saymaktadır.

Ülkede yaşanan kaosun çözümü olarak Cumhurbaşkanının başkan olmasını öneren sayın bakan acaba sağlıkta yaşanan kaos ile ilgili ne düşünüyor? Sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırılarla ilgili bir çözüm önerisi var mıdır? Yoksa Sayın Müezzinoğlu Sağlık Bakanı olduğunu unuttu mu? Geçici savaş hükümetinin savaş bakanlarından biri mi?

Biz sağlıkçıların temel görevi dahası varlık sebebi insan sağlığının korunması ve geliştirilmesidir.

Doğal olarak insan yaşamını tehdit eden her unsurla baş etmek temel görevimizdir.

İnsanlık tarihi boyunca insan yaşamını tehdit eden, ölüme yol açan önemli sebepten birisi olan savaş biz sağlıkçılar açısından da baş edilmesi, yok edilmesi gereken en öncelikli halk sağlığı sorunudur.

 

Sağlık Bakanını da bu hassasiyetle hareket etmeye çağırıyoruz. Görevinin cumhurbaşkanını savunmak değil, toplumun sağlığını korumak ve sağlık çalışanlarının ve sağlık kuruluşlarının, sağlık hizmeti alanların güvenliğini sağlamak olduğunu bir kez daha hatırlatırız. 18.08.2015

 

 

MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]