Mardin KESK Şubeler Platformu Adana’da yaşanan olay sonrası açıklama yaptı.

KESK Dönem Sözcüsü Mardin Eğitim-sen Şube Başkanı Hamdullah YILDIRIM tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“15 Yaşındaki İbrahim’i Katledenlerden Hesap Sorma Vakti.

Devlet çocuk sevgisini kanlı yüzüyle yine gösterdi. Devletin barışa ve çözüme dair yaklaşımı Adana ile yine ortaya çıkmıştır.

Adana‘nın Hürriyet Mahallesi`nde polis, çocukların üzerine ses bombası atmış, 15 yaşındaki İbrahim Aras başına isabet eden ses ya da gaz ibrahimarasbombası ile öldürülmüştür. Böylece AKP‘nin destan yazan polisleri bir cinayetin altına daha imzalarını atmışlardır. Her konuşmasında çocuklara duyduğu sevgiden bahseden Başbakan Erdoğan`ın cinayet kusan iktidarı bir canımızı daha almıştır. Öyle ki olayda sorumluluğu bulunan polisler savcı gelmeden cenazeyi kaldırmaya çalışmış, ‘Biz burada kuş avlıyoruz` gibi ahlaksız ifadelerde bulunmuşlardır. Yandaş medya ve kamu kurumları ‘İbrahim`in elinde patlayıcı madde vardı, elinde patladı` diye haber servis etse bile, yalanları otopsinin ilk sonuçları ile ortaya çıkmıştır. İbrahim`in bedeninde polisin attığı bomba dışında başka hiçbir yara izi olmadığını doktorlar açıklamışlardır.  

Ceylan‘la, Uğur‘la, Enes‘ le, Berkin‘le dolu listeye bir yeni isim, vicdanlarımıza bir yeni acı, öfkemize bir neden daha eklenmiştir. Dün akşam, mahallelilerin duyarlılığı ile ortaya çıkarılan katliam iktidarın ve devletin gerçek yüzüdür. Çocukları sokak ortasında katleden bir sistemin hiçbir meşruiyeti yoktur, olamaz. Polisinden İçişleri Bakanlığı`na, yargısından hükümetine kadar hiç kimse bu olayın sorumluluğunu üzerinden atamaz. Eğer bir an önce sorumlular cezalandırılmazsa, tüm yetkililer şu an okulda arkadaşları ile birlikte olması gereken 15 yaşındaki İbrahim‘in canını alan polis terörünün bir parçası olmaya devam edecektir. 

Bizler KESK Şubeler platformu olarak çocuklarımızı,  öğrencilerimizi, geleceğimizi öldüren sistemden hesap sormaya devam edeceğiz. Okullarımızda ve alanlarda İbrahim`i yaşatmaya, bir daha hiçbir çocuğun katledilmediği bir dünya için mücadele etmeye devam edeceğiz. Acılı Aras ailesine başsağlığı diler, herkesi İbrahim‘ in katillerinden hesap sormaya davet ediyoruz.” 

 

                                                      KESK MARDİN ŞUBELER PLATFORMU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]