29 KESK’linin Tutuklu Yargılandığı ‘İstanbul Davası’ Başladı

Facebook
Twitter
WhatsApp

Per, 23 Ocak 2014

altKonfederasyonumuzun emek ve demokrasi mücadelesini engellemeye yönelik saldırıların bir parçası olarak 19 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında açılan davalardan “İstanbul Davası” bugün başladı. 

Sabah 09.30’da başlayan duruşma öğlen verilen aradan sonra devam ediyor.

Çok sayıda yönetici ve üyemizin yanısıra uluslar arası konfederasyon-federasyon ve sendika temsilcisi 11 aydır cezaevinde bulunan tutuklu KESK’lileri ilk duruşmalarında yalnız bırakmadı. Sabah erken saatlerde KESK’li tutsaklar serbest bırakılsın”, “KESK’li tutsaklar onurumuzdur” pankartları ile Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelenlerin katılımıyla saat 09.30’da basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında söz alan Genel Başkanımız Lami Özgen yönetici ve üyelerimizin hukuksuz bir şekilde 11 aydır cezaevinde bulunduğuna dikkat çekti. Bugün başlayan davanın iddianamesinde Konfederasyonumuzun ve bağlı sendikalarımızın kararları doğrultusunda gerçekleştirilen eylem ve etkinliklere katılmanın ‘suç’ olarak gösterildiğinin altını çizen Genel Başkanımız, “8 Mart’a katılmayı, konfederasyonumuzun ve bağlı sendikalarımızın kararları ile grev yapmayı, sendikal toplantılara katılmayı suç olarak gören bu iddianame ile hukuk katledilmektedir” diye konuştu.

Duruşmaya Girmek İsteyenlere Biber Gazlı Müdahale!

altGenel başkanımız yönetici ve üyelerimiz şahsında KESK’e  yönelik son dönemde artan baskılara işaret ettiği konuşmasında  KESK’in her türlü baskı ve hukuksuzluğa rağmen mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini vurgulayarak sözlerini tamamladı. Basın açıklamasının ardından adliyeye girmek isteyenler polisin engellemesi ile karşılaştı. Adliyeye girişi engellendiği için oturma eylemi yapanlara polisin biber gazlı müdahalesi sonucu kısa süreli arbede yaşandı. 

Kimlik tespiti ile başlayan mahkemeye saat 13.00’te ara verildi. Saat 13.30’da yapılan basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü de katılarak destek verdi.  Basın açıklamasında söz alan uluslar arası heyet KESK’le dayanışmalarını sürdüreceklerini ifade ettiler. Verilen aradan sonra duruşma tekrar başladı. Duruşma yarın da sürecek.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]