Hatay ilimizin Reyhanlı ilçesinde meydana patlamalarla bir kez daha derinden sarsıldık. Yaşanan patlama sonucunda 46 insanımız yaşamını yitirdi ve onlarcası yaralandı. Patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı, yaralılara şifa diliyoruz.

reyhanlikinamaSuriye’de iç savaş gücü çetelere para ve silah yardımlarıyla savaşı kışkırtan, her fırsatta emperyalist güçlere askeri müdahale çağrısı yapan AKP, maalesef ülkemizi savaşın parçası haline getirmiştir.

Reyhanlı’da yaşananlar Suriye ile örtülü ve dolaylı olarak sürdürülen savaşın bir sonucudur ve savaşta olduğumuzun resmidir. Artık gizlenemeyen açığa çıkan gerçek budur. Gelinen noktada ülkemizi Suriye’ye yönelik emperyalist müdahalenin derin ve kirli operasyon merkezi haline getiren AKP politikalarının iflas ettiği görülmüştür.

Patlamanın ve yaşanan ölümlerin gerçek sorumlusu, emperyalizmin taşeronluğu ile komşularımıza karşı savaşçı bir politika izleyen AKP’dir. AKP’nin uyguladığı politikaların bedelini insanlarımız ödemektedir.Hem Suriye‘de hem de ülkemizde mezhepsel ve etnik bir ayrışmayı körükleyen, cihadist güçlerin zalimane politikalarına destek veren bu politikalar ülkemizi hızla bedelini halkların ödediği kanlı bir savaşın içerisine doğru sürüklemektedir. Hatay‘dan başlayarak bölgenin özel bir savaş üssü ve operasyon merkezi haline getirilmesi, halkın can güvenliğini ortadan kaldırmaktadır.

Bir kez daha uyarıyoruz!

Yurtta ve bölgede barış için; AKP iktidarı, suçu başkalarında aramak yerine derhal bu savaşçı politikaları terk etmelidir.

Hatay halkına dönük tehdit ve saldırılarla iç savaşı ülkemize taşıyan cihadist çeteci güçler bütün kamp ve üsleriyle ülkemizden çıkarılmalıdır.

Bu güçlere yapılan silah ve para yardımına son verilmelidir. 

Suriye’ye dönük her tür müdahale sonlandırılmalı, Suriye’nin geleceğini Suriye halkı karar vermelidir.

Değerli Basın Emekçileri,

Gün ülkemizin ve bölgemizin kan deryasına dönüştürülmesine karşı, daha fazla para ve daha fazla güç için yoksul halkların üzerine bomba yağdıran, ülkelerin tarihini ve geleceğini yok eden emperyalist saldırganlığa dur deme günüdür. Gün emperyalist saldırganlığın işbirlikçisi AKP iktidarına karşı var gücümüzle mücadele etme günüdür. Gün ülkemizin bağımsızlığı ve Ortadoğu halklarının özgürlüğü için mücadele etmektir. 13.05.2013

 

Muhammet İKİNCİ

KESK Dönem Sözcüsü   

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]