MUĞLA YATAĞAN TERMİK SANTRALİNDE ÖZELLEŞTİRMEYE VE TAŞERONLAŞMAYA DİRENİŞ

Facebook
Twitter
WhatsApp

Yatağan Termik Santraline kömür sağlayan Tınaz bant yolu ve santralden çıkan kül-curuf atma sistemlerinin bulunduğu bölüm YEAŞ Genel Müdürlüğü tarafından özel bir şirkete hizmet alım sözleşmesi ile 1 yıllığına 14 Ocak 2013 pazartesi günü ihale edeceğini duyurması üzerine bu bölümlerde çalışan Yatağan TES-İŞ sendikasına üye 200 işçinin başka bölümlerde çalıştırılmaya, emekliliğe ve istifaya zorlanması üzerine Yatağan TES-İş ve Yatağan MADEN-İŞ sendikalarınca termik santralin girişine direniş çadırı kurarak taşeronlaşmaya ve özelleştirmeye karşı direniş başlatılmıştır.

Türk-İş İzmir Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin KARAKOŞ direniş çadırı önünde yaptığı konuşmada: hükümetin özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarını eleştirerek direnişe destek verdiklerini ifade ederek, direnişteki işçilere başarılar diledi. Termik santral işçilerinin direnişine destek için giden KESK Muğla Şubeler Platformu adına konuşan SES Muğla Şube Başkanı Turgay ASLAN: AKP nin Sağlıkta Dönüşüm adı ile sağlığı piyasalaştırarak özelleştirdiğini ve tüm sağlık çalışanlarını taşeronlaşmaya doğru sürüklendiğini söyledi. 2013 yılının ilk gününde Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Hastanesinde çalışan 85 taşeron işçinin işlerine son verilmesi üzerine direniş çadırları kurarak başlattıkları mücadeleye de Yatağan direnişçileri ile beraber alkışlarla başarılar dileyerek selamlarını gönderdiler. SES Muğla Şube Başkanı Turgay ASLAN, AKP nin özelleştirme politikalarına karşı ortak sınıf mücadelesinin verilerek başarıya ulaşılabileceğini ve Sağlık alanındaki tüm taşeron işçilerin SES çatısı altında örgütlenerek sınıf dayanışması ile mücadelenin başarılabileceğini ve Yatağan Termik Santrali Emekçilerine her zaman destek olacaklarını ifade etti.

Yatağan işçilerinin direnişinin ihale iptal edilene kadar yayılarak süreceği Yatağan TES-İŞ ve Yatağan MADEN-İŞ Şube Başkanlarınca ifade edildi.

yatagantermiksantralidirenis

yatagantermiksantralidirenis1

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]