KESK Antalya Şubeler Platformu;yönetici ve üyelerine dönük son operasyonun ikinci ayı olan 25 Ağustos’ta baskılara ve tutuklamalara karşı “Özgür bırak” talebiyle bir yürüyüş ,basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

25agustos2012antalya1Üçkapılar önünde toplanan KESK üyeleri sloganlarla Kalekapısı’nda bulunan Attalos heykeli önüne kadar yürüdüler.KESK üyeleri yürüyüş boyunca sık sık “KESK’li tutsaklar onurumuzdur, baskılar bizi yıldıramaz,zafer direnen emekçinin olacak, yaşasın örgütlü mücadelemiz, gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek,işte sendika işte KESK…” şeklinde slogan attı.

   KESK adına basın açıklamasını KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü BES Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar okudu.

   KESK Dönem sözcüsü Ayar “Bugün 25 Ağustos. Yıllardır kararlı biçimde emek ve demokrasi mücadelesi veren KESK’i hedef alan kuşatma operasyonun son halkasının üzerinden tam iki ay geçti. Bugün Türkiye’nin her yerinde “Özgür Bırak” talebiyle görmeyen gözlere, duymayan kulaklara, yazmayan kalemlere inat, tutuklu KESK’lilerin serbest bırakılması talebimizi bir kez daha haykırmak için emek ve demokrasi mücadelesinde her zaman yan yana omuz omuza olmaktan gurur duyduğumuz dostlarımızla birlikte alanlardayız.” dedi.

KESK Dönem Sözcüsü Ayar “KESK; demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve adalete sevdalı olanların örgütüdür. Bu sevdayı yüreğinde taşıyanların mücadelesini hapsedebilecek hiçbir zindan yoktur yeryüzünde. Hangi zindana atılırsa atılsın, hangi kör kuyularda merdivensiz bırakılırsa bırakılsın, bu sevdayı kınlarında taşıyanların kavgası yılmadan, yorulmadan yoluna devam edecektir. İşte bu sevdayı paylaşmaktan onur duyduğumuz 68 mücadele arkadaşımız yasal sendikal faaliyetlerimizi zoraki “yasa dışı” göstermeye gayret eden zihniyetin hapishanelerinde tutuklu. Sözde yargı reformları ile katliam sanıklarını dışarı salanlar 68 KESK yöneticisi ve üyesini demir kapılar ardında tutmaya devam ediyor.

Çünkü sendikal mücadelenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunu bilen kamu emekçilerinin mücadele örgütü KESK; “Faşizme karşı demokrasi, Emperyalizme karşı bağımsızlık, Savaşa karşı barış, Baskılara karşı özgürlük, Irkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği” diyor” dedi.

KESK Dönem Sözcüsü Ayar “KESK için bu baskı ve sindirme düzeneği yeni değildir. Kul anlayışından örgütlü topluma giden yolu açma ve geleceğe taşıma hedefiyle onlarca yıldır sürdürdüğümüz mücadelemizde zorlu süreçlerden, çetin sınavlardan geçtik. Yıllardır sürdürdüğümüz mücadelemizde baskılar, sürgünler de yaşadık. Baskınlar, görevden almalar da. Gözaltılar da yaşadık tutuklamalar da. Demokratik haklarımız kullanarak gerçekleştirdiğimiz eylem ve etkinliklerimize tahammül edemeyenler, copla, gaz bombalarıyla, tazyikli suyla direnişimizi kırmak isteyenler de oldu. Alanları bizlere yasaklamak isteyenler de. Geçmişte mücadelemizi engellemeye çalışan, bizi kapı kulu olarak görenler tarihin çöplüğündeki yerini alalı çok oldu. KESK ise önüne çıkarılan tüm engellemelerle, baskılarla yaratılan kuşatmaya inat dimdik ayakta. Bugün KESK’i kendi belirledikleri sınırlar içerisine hapsetmeye, baskılarla hizaya getirmeye çalışanlar büyük bir yanılgı içerisindedir.

Eğer hukuka, adalete, insan haklarına zerre kadar saygınız kaldıysa arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Konfederasyonumuz ve25agustos2012antalya2 sendikalarımız üzerindeki baskı ve yıldırma politikalarına son verin.

Bilin ki bizler, haklı mücadelemizi baskı altına almaya çalışan, her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamalar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de sessiz kalmayacağız. Birbirimize daha fazla kenetlenerek bu oyunu bozacak, zulmün ve zorbalığın efendileri önünde asla boyun eğmeyeceğiz.” Dedi

Basın açıklamasının ardından KESK üyeleri oturma eylemi gerçekleştirdi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]