Bizler Bugüne kadar İnsanların devlet eliyle öldürülmemesi, Temel insan hak ve özgürlüklerin ayaklar altına alınmaması, gözaltında insanların öldürülmediği, vatandaşın hizmet alırken itilip kalkılmadığı, kolluk güçleri tarafından vatandaşlara  orantısız gücün kullanılmaması için, adamcılığın, torpilin,yandaşlığın olmaması için demokratik haklarımızın kullanılması için mücadele ettik ve mücadelemize devam ediyoruz.
Sendikamız ve bağlı bulunduğu konfederasyon KESK, kurulduğu günden bu güne dünyanın neresinde olursa olsun insan ölümlerinin olmaması ve insanların, insanlık onuruna yakışan bir şekilde yaşam sürdürmeleri için mücadelemizi sürdürmüştür. Bu amaçla Uludere’de yaşanan ve 34 vatandaşın öldürülmesi olayını protesto etmek amacıyla 31.12.2011 tarihinde ilimizde demokrasi platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasına SES Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulunun aldığı karar gereği katıldık. Gerekçesi ne olursa olsun hiçbir politik amaç insan hayatından önemli değildir. Yaşam hakkının kutsallığına inanan bizler bu anlayışla basın açıklamasına katılmamıza rağmen ilimiz Emniyet Güçlerince Basın açıklamasına katılan kitleye çocuk, yaşlı, kadın demeden saldırıda bulunuldu ve insanlar sözde gerekçelerle gözaltına alınarak tutuklandı. Bu gün yapılan bir operasyonla yine aynı gerekçe ile aralarında şube başkanımız İsmet KARADAĞ’ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştır. Aslında sadece demokratik bir hakkın kullanımından ibaret olan basın açıklamasına katılmak isterken saldırıya uğrayan, tartaklanan ve mağdur edilen açıklamaya katılan halk ve kurum yöneticileri olduğu halde bu görmezden gelinerek hala birer suçlu muamelesi yapılarak gözaltına alınmaktadırlar.
Aylardır KESK’e bağlı sendikalara yapılan baskı, gözaltı ve saldırılar kamuoyuna yansımaktadır. Oysa KESK’e bağlı sendikaların söylemleri en ince ayrıntısına kadar incelendiğinde evrensel değerlerin savunulduğu ve insanlığa verilen değer görülecektir. İnsana saygı duymanın, insan onurunu savunmanın suç sayıldığı, yasama- yürütme ve yargının tek elden yönetildiği bir ülkede düşünce ve ifade özgürlüğünün, örgütlenme özgürlüğünün ayaklar altına alındığı ve AKP gibi düşünmeyen kim ve ne olursa olsun kişi ya da kurumların etiketlendiği, terörize edildiği, ötekileştirildiği, görülmekte ve bu duruma meşruluk kazandırılmaktadır.

    SES Şanlıurfa Şubesi Başkanı İsmet KARADAĞ sendikamızın ilkelerinden olan evrensel ve insanı değerleri savunduğu için bu gün gözaltına alınmıştır. Sendikalarımızı temsil eden yönetici ve üyelerimiz bizim haklı mücadelemizin onurudurlar ve bilinsin ki bizler onurumuzu savunmak için hiçbir şeyden kaçınmayacağız ve bedeli ne olacaksa olsun ödemekten geri durmayacağız. Bizler Roboski (Uludere)  katliamını bir defa değil bin defa daha kınıyoruz. Başkanımız İsmet KARADAĞ’ın bu yaptığı suç ise bizlerde bu suçu işledik ve işlemeye devam edeceğiz.
    Sözde güvenlik ve ileri demokrasi adına yapılan bu tür hukuk ve demokrasi dışı müdahaleleri yaşamaktan ve bize yaşatılmasından utanç duyuyoruz. Peki bunu uygulayan güçler; Bu ülkede demokrasinin işletilmesi için mücadele eden  masum insanları öldürmekten, gözaltına almaktan,baskılar uygulayarak ötekileştirmekten utanmıyorlar mı? İnsanlara uygulanan bu hukuksuzluk bu keyfiyetçilik ne zaman ve nereye kadar devam edecek? Bilinmezmi ki Rüzgar eken fırtına biçer.
Ülkede insan hakları savunucularına, sendika yöneticilerine, akademisyenlere, kürtlere, ermenilere, alevilere gazetecilere, sanatçılara kısacası AKP gibi düşünmeyen herkese ve her kesime uygulanan bu zülüm bu işkence bitene kadar haklı mücadelemiz devam edecektir.
   
Haklı mücadelemizi savunan SES Şanlıurfa Şubesi Başkanı İsmet KARADAĞ ve gözaltınan alınan diğer insanların bir an önce serbest bırakılması, yaşatılan bu hukuksuzluğa ve adaletsizliğe bir an önce son verilmesini istiyoruz.

                                                      SES SENDİKASI ŞANLIURFA ŞUBE YÖNETİM KURULU ADINA
                                                                                 MEHMET ALİ ÇOŞKUN

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]