BATMAN’DA DİYALİZ ÜNİTESİ SORUNLARI SON BULSUN

Facebook
Twitter
WhatsApp

                                            BASIN AÇIKLAMASI

         Eski Devlet hastanesinin kapanıp yeni hastaneye taşınması bir yıla yakın bir süre olmasına rağmen birçok sorunu aşma anlamında hiçbir çabayı ne yazık ki göremiyoruz. Siyasi söylemlere malzeme haline getirilen, yönetici kademeleri değiştirilerek göstermelik yenilik yapanlar, sorunları doğru tespit edemedikleri için bir mesafe de alamamaktadırlar.

       Birçok sorunun yanında bir yıldır hastanenin taşınmış olmasına rağmen unutulan, kendi kaderine terk edilen Hemodiyaliz Servisini bir kez daha hatırlatma ihtiyacı duymaktayız. Hemodiyaliz servisinde çalışan ve buradan hizmet alan hastaların mağduriyeti her geçen gün artarak devam etmektedir.

       Bir doktor ile günde 30 Diyaliz hastasına bakılan, günde 3 seans şeklinde diyalize giren hastalara bakan bu ünitedeki çalışanların, yemek, güvenlikten yoksun bırakılması ve malzeme temini için mevcut hastaneye gidiş gelişleri bir an önce çözülmelidir.

       Her yetkilinin her ağzını açtığında bahsettiği hasta memnuniyeti ise burada işlemez bir hal almıştır. Hastaların diyaliz için buraya gelirken, giriş işlemleri için Bölge Hastanesine gitmek zorunda kalmaları, gelen refakatçileri ile birlikte kaloriferi yanmayan diyaliz biriminde beklemek ve tedavi olmak zorunda kalan hastalar düşülmeli ve bir an önce çözüm geliştirilmelidir. Hemodiyaliz biriminde malzemeye ulaşım ile birlikte acil müdahale söz konusu olduğundan, dâhiliye, kardiyolog, anestezi uzmanlarının bulunduğu bir alana taşınması hayati önemdedir. Bu tür sıkıntıların giderilmesi için yeni yerine bir an önce taşınmalı ve bu konuda gerekli ihtimam gösterilmelidir.

        Bölge Devlet Hastanesindeki yeni yerine taşıma işlemi ile birlikte acil olarak bu üniteye doktor ataması yapılmalı; acil durumlarda müdahalede bulunması gereken Anestezi uzmanı takviyesi yapılarak hastalar ve çalışanlar daha fazla mağdur edilmeden sorun acilen çözülmelidir. 17.12.2009

 

 

 

                                                                                                          Deniz TOPKAN

                                                                                                  SES Batman Şube Başkanı

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]