TUTUKLU ARKADAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILDI

Facebook
Twitter
WhatsApp

28 Mayıs’ta KESK’e yönelik yapılan operasyonda tutuklanan KESK yönetici ve üyeleri, 174 gün sonra ilk kez çıkarıldıkları mahkemede tahliye edildiler. 

KESK’lilerin mahkemesine uluslararası kurum temsilcilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. KESK’lilerin serbest bırakılmalarını isteyen yüzlerce kişi 19-20 kasım tarihlerinde iki gün boyunca adliye önünden ayrılmadılar. Tüm illerden gelen şube yöneticileri ve üyeler, siyasi partiler ve STÖ temsilcileri ve uluslararası sendika temsilcileri 19 Kasım sabahı adliyeye yakın toplanarak sloganlarla adliye önüne yürüdüler. Eylemde Enternasyonalist Öğretmenler Birliği ve Dünya Kadın Yürüyüşü temsilcileri de ayrı ayrı pankart açarak KESK’lilerin serbest bırakılmasını istediler.

 Yurtdışından; Sendikal Haklar Uluslararası Merkezi’nden (ICTUR) Daniel Blackburn, Metal İşçileri Sendikası (İG Metall) Temsilcisi Nafiz Özbek, Avrupa Sendikalar Konfedarasyonu (ETUC) Temsilcileri Klau Lörcher, Jeff Bridgford, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (İTUC) Temsilcisi Frank Williems, Dünya Sendikalar Federasyonu (WFTU) Temsilcisi Vassilis Koumbouras, Portekiz İşçileri Genel Konfederasyonu Temsilcisi Augusto Paça, Dünya Kadın Yürüyüşü (WMW) Temsilcisi Miriam Nobre, değişik ülkelerden öğretmen ve memur sendikaları temsilcileri katıldılar ve mahkemeyi izlediler.

Yürüyüşün ardından adliye binası önünde açıklama yapan KESK Genel Başkanı Sami Evren, arkadaşlarının 6 ay sonra ilk kez duruşmaya çıkarıldığını hatırlatarak, duruşmanın ve çıkacak olan sonucun, demokratik kamuoyu açısından önemli olduğuna işaret etti. Arkadaşlarının tutuklanması için herhangi somut bir suç delili bulunmadığını ifade eden Evren, “Bu operasyon anti demokratik yasalara karşı mücadele eden KESK ve onun üyelerine yönelik yapılan bir operasyondur” dedi. Adalet ve özgürlük istekleri için iki gün mahkemeyi izleyeceklerini dile getiren Evren, “Tarihimiz sürgünler, tutuklamalar ve karanlık dönemlerde katliamlarla doludur. Ama bunlar KESK’i vazgeçirmemiştir, bu da bizi vazgeçirmeyecektir” diye konuştu. Evren, desteklerinden dolayı katılımcılara ve uluslar arası kurum temsilcilerine teşekkür etti.

 

6 aydır tutuklu bulunan 22 arkadaşımız ilk duruşmada tahliye edildi. İzmir’de iki gün süren duruşmada 20 Kasım günü gece geç saatlere kadar uzadı. Gece yarısına doğru mahkemenin açıkladığı kararla arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuştu.  Gece geç saatlerde Bergama Cezaevinde tutuklu bulunan kadın arkadaşlarımız ve Kırıklar F tipi cezaevinde tutuklu bulunan diğer arkadaşlarımız kendilerini bekleyen coşkulu kitleyle buluştular. 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]