12 Mayıs Hemşireler Günü Örgütlülüğümüzün olduğu her yerde büyük bir coşku ile kutlandı.

 

 

İstanbul: Aksaray-Şişli  “Hemşireler Taksim Anıtı’na Yürüdü”

12–18 Mayıs hemşirelik haftası etkinlikleri programı çerçevesinde İstanbul Şişli ve Aksaray şubelerinin aldığı kararla Galatasaray Lisesi önünde beyaz önlüklerle toplanıp Taksim Meydanına yürünerek Taksim anıtına çelenk bırakıldı. İstiklal Caddesi boyunca ajitasyon ve sloganlar eşliğinde çevredeki halkın yoğun ilgisiyle yüründü. “12 Mayıs hemşirelik haftası kutlu olsun pankartı arkasında”; “24 saat ücretsiz kreş istiyoruz”, “cinsel obje değil hemşireyiz”, “herkese eşit ücretsiz sağlık”, “hastaneler halkındır satılamaz”, “sözleşmeli değil kadrolu eleman”,  “susmuyoruz artık sesimiz var”, “sağlık ekip işidir”,”7 saatlik iş günü istiyoruz”, “hemşirelere yöneticilerini seçme hakkı tanınsın” dövizleri taşındı. Yürüyüş boyunca çeşitli sloganlar atıldı. Taksim anıtı önünde basın açıklamasını Şişli Şube başkanı Rabia Tuncer okudu. Daha sonra çelenk Atatürk Anıtı önüne bırakılarak basın açıklaması bitirildi.

Aynı gün akşamı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Oditoryumunda 1100 kişinin katılımıyla İlkay AKKAYA konseri yapıldı.  Şişli şubenin katkısının da olduğu konsere yoğun ilgi oldu.

Adana:
Basın toplantısı yapıldı.

Bakırköy Şube:
Basın Açıklaması Gerçekleştirdi.
“Hemşirelik Ağır ve Tehlikeli İştir! Bu Kapsamdaki Haklarımızı İstiyoruz!” içerikli basın açıklaması hastane bahçesinde yapıldı.

İzmir:
Ege doğumevi bahçesinde hemşirelik günü ve sorunlarını içeren basın açıklaması yapıldı. Ayrıca Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesi işyeri temsilciliği tarafından da hastane bahçesinde açıklama gerçekleştirildi.

Manisa:
Açıklama yapıldı.

Mardin:
Açıklama Yapıldı.

ÇANAKKALE:

Çanakkale Şube Tarafından Gece Düzenlendi.  

Çanakkale Şubesi tarafından Ebe ve hemşireler haftası etkinlikleri kapsamında 9 Mayıs cumartesi günü türkü ve şiir gecesi düzenlendi. Geceye yaklaşık 60 üye katılmış ve keyifli saatler yaşanmıştır. Çalışmalar, yönetim kurulu ve KESK’e bağlı sendikalardan arkadaşların desteği ile yürütülmüştür.

 ADIYAMAN:

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]