Kriz ve Kadın konusunda KESK’in düzenlediği forumdan bir gün önce 31 Ocak 2008 tarihinde SES kadın sekreterliğini yürüten kadınlarla Ankara’da bir günlük çalışma yapıldı.

Çalışmaya; İst Bakırköy, İst. Anadolu, İst. Aksaray, İst. Şişli, Afyon, Antalya, Urfa, Siirt, Ankara, Mersin, Batman, Amasya, Çorum, Aydın, Bolu, İzmir, Niğde, Mardin, Ordu ile MYK dan toplam 26 kadın, 2 erkek katılmıştır.

Sabahtan, MYK üyesi Meryem ÖZSÖĞÜT’ tarafından “Toplumlar ve Kadın Mücadele Tarihi”, sendika uzmanımız Cahide SARI’ tarafından “Krizin Kadın sağlığına ve işkolumuzdaki kadınlara yansımaları” sunumlarının ardından öğleden sonra işkolumuza ve dışımıza dönük yürüteceğimiz çalışmalar tartışıldı.

Tartışmalarda eksikliklerimiz,  mücadele yöntemlerimiz, kadınların örgütlenmesi ve mücadeleye katılmasında yapabileceklerimiz, kadınların krizin yükünü reddetmek için yapması gerekenler, sağlık ve sosyal hizmetlerin kriz ile bağlantısı vb. konularda çeşitli öneri ve yöntemler konuşuldu. Tartışmaların sonuçları derlenerek örgüte gönderilecektir.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]