DİSK, KESK ve Türk-İş’in çağrıcılığında krizin halka fatura edilmesine ve işten atmalara karşı Kadıköy’de yapılan mitinge on binlerce kişi katıldı. Emekçiler işten atılmaların durdurulmasını ve krizin faturasını patronların ödemesini istedi.

Mitinge katılan sendikalar, kitle örgütleri, siyasi yapı ve partiler sabah saatlerinden itibaren Kadıköy Tepe Natilius ve Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde toplanmaya başladılar. Saat 12.00’de iki koladan başlayan yürüyüş Kadıköy İskele Meydanı’na kadar devam etti. mitingin çağrıcı konfederasyonları Türk-İş, DİSK ve KESK’in genel başkanları Mustafa Kumlu, Süleyman Çelebi ve Sami Evren sırasıyla konuşma yaptılar.

Mitingin son konuşmasını yapan Sami Evren krizin asıl tetikleyicisinin kontrolsüz sermaye hareketleri olduğunu belirterek “Yapılması gereken, sermaye hareketlerinin kontrol edilmesidir. Paranın rantını yiyenlerden alınan vergilerin arttırılmasıdır” dedi. Hükümetin sermayenin çıkarına uygulamalara gittiğini belirten Evren, krizin patronların kasasına para akıtılarak aşılamayacağını söyledi. Evren, siyasal alanda bir demokratikleşme programıyla desteklenmeyen bir ekonomik çözümün etkili ve kalıcı sonuçlar doğurmayacağının altını çizdi.

 

 

 

 

 

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]