Bursada “Sermayenin Kriz Fırsatçılığı Ve Emekçilerin Tutumu” Paneli

Facebook
Twitter
WhatsApp

Bursa Halk Meclisi’nin düzenlediği “Sermayenin Kriz Fırsatçılığı ve Emekçilerin Tutumu” Paneli Ördekli Kültür Merkezinde yoğun kar yağışına rağmen 24 Aralık Çarşamba günü gerçekleşti. Bursa Halk Meclisi ve konukların katılımıyla yapılan Panele yaklaşık 250 kişi katıldı. Yürütme Kurulu adına konuşan DİSK Bursa Bölge Temsilcisi Ayhan EKİNCİ Bursa Halk Meclisinin 22 Ağustos tarihinden bu yana oluşum sürecini özetledi. Ve ardından sözü Panelin Oturum Başkanı KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Candan COŞKUN’a bıraktı.

“Sermayenin Kriz Fırsatçılığı ve Emekçilerin Tutumu” Paneline, Araştırmacı-Yazar Gaye YILMAZ, Ekonomist-Yazar Mustafa SÖNMEZ, Araştırmacı-Yazar Temel DEMİRER, Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan SERDAROĞLU ve KESK Genel Başkanı Sami EVREN katıldı.

Gaye YILMAZ, konuşmasında krizin tarihçesine değinerek bugün sermayenin krizden çıkış olarak eğitim, sağlık, ulaşım, su/enerji ve belediye hizmetlerine yöneldiğini ve bu alanlardaki özelleştirme sürecinin hızlanacağını belirtti

Panelin sonunda Bursa Halk Meclisi, Bursalıları 11 Ocak Pazar günü Fomara Meydanında saat:13.00’deki “İşten Atılmalara Son” Mitingine çağırdılar.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]