Krizin Bedelini Biz Ödemeyeceğiz’ adlı eylemi polis engelleyemedi

Facebook
Twitter
WhatsApp

Bursa’da, KESK ve DİSK tarafından düzenlenen, ‘Krizin Bedelini Biz Ödemeyeceğiz’ adlı eylemi polis engelleyemedi.

Bursa’da DİSK ve KESK’in çağrısıyla örgütlenen eylemde Bursalılar, krizin faturasını ödemeyeceklerini söyledi.
22 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’da DİSK ve KESK’in çağrıcılığında Ünlü Cadde’de toplanan birçok parti ve kitle örgütü “Krizin Faturasını Biz Ödemeyeceğiz” eylemi yaptı.

2000’e yakın kişinin katıldığı eylemde yapılmak istenen yürüyüş polis barikatıyla engellenmeye çalışıldı. Polisin iki kez barikat kurarak engellemeye çalıştığı eylemde, polisin yoğun baskısına rağmen eylemcilerin kararlılığı sonucunda barikat açılarak yürüyüş başladı.

Ünlü Cadde’den Orhangazi Parkı’na kadar süren yürüyüşte zamların ve krizin faturasının halka ödetildiği vurgusu yapıldı. Eylem boyunca “Zam, zulüm, işkence halk düşmanı AKP; Emekçiye değil, çetelere barikat; Doğalgaz ve elektrik zamları geri çekilsin; İMF defol bu memleket bizim; Direne direne kazanacağız” gibi sloganlar atıldı.

Yürüyüş sonunda KESK Dönem Sözcüsü Candan Coşkun polisin tutumunu kınayarak, sosyal hukuk devleti miyiz, demokratik bir toplum muyuz yoksa bu ülke polis devleti midir? diye sordu. 29 ARALIK 2008 ANKARA MİTİNGİNE çağrı yapan Coşkun’un konuşması ardından DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci tarafından bir basın açıklaması okundu. Zamların geri çekilmesi talep edildi. İşsizlik fonunda toplanan paralarının çalışanların olduğu vurgulanan açıklamada,bu krizi bizim krizimiz değil, kapitalizmin krizi, krizi bedenli biz ödemeyeceğiz dendi

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]