Sendikamız ile birlikte DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık İş) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) iki günlük yürüyüşünün ardından 29 Kasım günü Ankara’da gerçekleşecek mitinge katılacaklar.

İstanbul Çapa’da toplanan sağlık emekçileri ve onları destekleyen örgüt temsilcileri kitlesel bir eylem yapılarak yürüyüş başlatıldı. İstanbul Çapa’da buluşan emekçiler “Sağlık Haktır Satılamaz, Sağlıkta Taşeron Ölüm Demektir” sloganlarıyla bir basın açıklaması yaptılar. Burada sırasıyla SES Başkanı Bedriye Yorgun, Dev Sağlık İş Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, TTB Başkanı Genacay Gürsoy ve KESK Başkanı Sami Evren birer konuşma yaptılar.
Yapılan konuşmalardan sonra 29 Kasım eylemine çağrı yapan bildirileri dağıtıldı. Daha sonra sloganlarla Aksaray’a kadar yüründü. Aksaray’da yürüyüş kolu kitlesel bir biçimde uğurlandı.
Sağlık emekçileri buradan Kocaeli’ne hareket etti.

Sağlık Emekçileri  28 Kasım’da Ankara’da 
Sağlık emekçileri 28 Kasım 2008 tarihinde saat 12.00’de Kolej kavşağında Ankara kitlesi ile buluşarak Kızılay Genel Müdürlüğü önüne yürüyecektir. Emekçiler daha sonra  Sağlık Bakanlığı’na giderek burada basın açıklaması gerçekleştirecektir.

BURSA:

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Yürüyüş kolunun ikinci durağı olan Bursa’da 26 Kasım’da sağlık emekçileri polis barikatı ile engellenmeye çalışıldı. Bursa’da saat 12.00’de buluşma noktası olan Tophane Parkı’na iner inmez polis barikatı ile karşılaşan üç örgütün üye ve yöneticileri direnerek yollarını açtı. Tophane Parkı’nda kendilerini bekleyen yaklaşık 200 kişi ile buluşarak Buradan Bursa Devlet Hastanesi önüne kadar polisin her türlü taciz ve engellemelerine karşı direnek yürüdüler. Bursa Devlet Hastanesi önüne gelindiğinde burada bir basın açıklaması yapıldı. SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Bursa Tabip Odası Başkanı Bülent Aslanhan birer konuşma yaparak yürüyüşün taleplerini dile getirdiler.

Yürüyüş kolu, Bursa ayağından sonra akşam 16.30’da Eskişehir’e varacak. Kitlesel bir karşılamanın ardından sağlık emekçileri geceyi burada geçirerek yarın Ankara’ya gitmek üzere yola çıkacak.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]