Yörsan işçilerine KESK’ten destek

Facebook
Twitter
WhatsApp

Örgütlenme çalışmaları kapsamında Balıkesir’e gelen KESK ve bağlı sendikaların genel merkez yöneticileri, direnişteki Yörsan işçilerini ziyaret etti.
Örgütlenme çalışmaları kapsamında Balıkesir’e gelen KESK ve bağlı sendikaların genel merkez yöneticileri, direnişteki Yörsan işçilerini ziyaret etti.
Polisin direniş alanını işgal etmesinin ardından açılan tek Gıda-İş irtibat bürosunda gerçekleşen ziyarette konuşan KESK MYK Üyesi Hüseyin Gölpunar, grevli ve toplusözleşmeli bir sendika hakkı için mücadele ettiklerini belirterek “Sizin mücadeleniz bizim mücadelemizdir. Çünkü sizin kazanmanız bizim mücadelemize güç katacaktır” dedi. Örgütlenme hakkını kullanan kesimlere yönelik tahammülsüzlük olduğuna dikkat çeken Gölpunar, Yörsan direnişinin yaşanan sıkıntıları gözler önüne serdiğini ifade etti.


Tek Gıda-İş Örgütlenme Uzmanı Ömer Seyfettin Atılgan da mahkeme süreci ve direnişle ilgili bilgi verdi. Kendilerine verilen desteğin moral kattığını vurgulayan Atılgan, “KESK ile yaşamın her alanında beraber olduk. Ancak siyasal iktidar, dayanışma mücadelemizin ortaklaşmasına ve örgütlenmenin önüne çeşitli engeller çıkarıyor. Bu engellere karşın Yörsan mücadelesinin TÜSİAD toplantılarında konu olmasından ve bütün sınıf ve emek dostları kardeşlerimizle mücadele etmekten mutluyuz” diye konuştu. Örgütlenme mücadelelerinin ancak dayanışma ve paylaşımla büyüyebileceğine dikkat çeken Atılgan, bu mücadelede kendilerene destek veren tüm kesimlere teşekkür etti.


Ziyarete KESK üyesi kamu emekçilerinin yanı sıra EMEP, ÖDP ve CHP yöneticileri de katıldı. (19/10/2008 /EVRENSEL)

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]