1 Ekim’de SES Ankara Şube AKP Ankara İl’e yürüdü

Facebook
Twitter
WhatsApp

SSGSS’nin yürürlüğe girdiği 1 Ekim’de SES Ankara Şube AKP Ankara İl’e yürüdü.

Bayramın ikinci günü olan 1 Ekim tarihi; AKP tarafından Sağlıkta Dönüşüm Yasasının ve Sosyal Güvenlik Yasasının uygulamaya resmi olarak başlayacağı tarih olarak belirtilmişti.

Şubemizin çağrısıyla Yüksel Caddesinde saat 12.00’da toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri, Ankara emek ve demokrasi güçlerinin temsilcileri ile birlikte AKP il binasına yürüdüler.

Yürüyüş esnasında şubemiz tarafından hazırlanan ve üzerinde “herkese eşit, parası, nitelikli sağlık hizmeti dileğiyle iyi bayramlar”, “parasız sağlık, güvenceli gelecek dileği ile iyi bayramlar” talepleri yazılı şeker dağıtılarak halkın şeker bayramı da kutlandı.

Bu bayramın halka ve sağlık emekçilerine zehir edildiğini ve bu yasanın zaten fiilen uygulanmaya başladığı dönemlerde bile karşılaşılan olumsuzlukların daha da artarak devam edeceğini vurgulayan Şubemiz yol boyunca halkı SSGSS yasasına karşı mücadeleye çağırdılar.

AKP il binası önünde bir açıklama yapan Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara,

“Bayram gününde sağlık emekçilerinin ve halkın tadını kaçıran AKP’nin yasayı çıkarmak sermayeye bayram hediyesi vermeyi amaçladığını ve panzerlerle önlerinin kesilerek haklı taleplerinin engellenmeye çalışıldığını belirtti. AKP’ li milletvekillerinin bu yasayla çocuklarımızın geleceğini ipotek altına almaktadır diyen Kara; gayri insani, gayri ahlaki, gayri vicdani hükümler içren SSGSS yasasının meclisten geçmesiyle her şeyi hallettiklerini düşünüyorlar. Hayır bizler bu yasayı onaylamıyoruz, bu yüzden dün olduğu gibi bugün de susmayacağız dedi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri olarak bizler buraya bayramlaşmaya değil AKP hükümetinden hesap sormaya geldik diyen İbrahim Kara; “onlar bir avuç sermayedar ile bayramlaşsınlar biz yoksul emekçi halkla bayramlaşacağız” halkın ve sağlık emekçilerinin sağlık ve sosyal güvenlik haklarını sonuna kadar savunacaklarını vurguladı.”

Daha sonra söz alan SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun; Emekçilerin ve halkın bayramını kutlarken, zaten uzun zamandır uygulanmaya çalışılan fakat her defasında örgütlü mücadeleye takılan SSGSS yasasını durdurmak için kararlı olduklarını ve sağlık hakkı mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. AKP’ye bu yasanın hesabını sormak için burada olduklarını belirten Yorgun, çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız dedi.

 Eylem, bayram sonrası daha karanlık günlerin emekçileri ve halkı beklediği belirtilerek mücadelemiz yasa geri çekilene kadar sürecektir diyerek sonlandırıldı.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]