Kocaeli-demokratik, katılımcı, paylaşımcı, eşit, adil bir çalışma ortamı istiyoruz

Facebook
Twitter
WhatsApp

1 Eylül tarihinden geçerli olmak üzere Döner Sermaye Yönetmeliğinde yapılan değişiklerle, ek ödeme oranları % 150 +50 şeklinde düzenlenmiştir. Yıllardır döner sermaye almayan 4B kadrosunda çalışanlara da döner sermaye almasının önü açıldı. KOÜ çalışanları yapılan değişiklikle birlikte ön görülen miktarın  ( % 150+50 ) çok altında %110 oranında ek ödeme yapılmaya başlandı. Oranın yükseltilmesi yönünde talepler iletildi.” Döner sermayenin pazarlık konusu olmadığı, verilmeye de bileceği” yöneticiler tarafından söylendi.

 

09.10.2008 tarihinden itibaren KOÜ Çalışanları

1) Oranların arttırılması

2) Döner Sermaye komisyonunun genişletilmesi talepleriyle alkışlı protesto,

( sabah – akşam) etkinliği başlattılar.

Yönetim tarafından geri bildirimde bulunulmadı. 16.10.2008 tarihinde basın açıklaması yapıldı.

               

Hastane yönetimi çalışanlara hiçbir bilgilendirme yapmaz iken, basın açıklaması yapıldığı ve kokart takıldığı için 100 kişiye soruşturma açtı. Açılan soruşturmalara rağmen KOÜ çalışanlarının taleplerinin ve etkinliklerinin daha kararlı bir şekilde sürdüğünü görünce, illegal yöntemler kullanmaya başlamışlardı. (canınızı yakarız, “ ihtiyaca binaen “ yerinizi değiştiririz v.b. )

               

Bütün yaşanan bu süreçte, hastane yönetimi “ Biz söyleriz, siz yaparsınız, siz hiç bir şey talep edemezsiniz, sizi ve örgütlenmelerinizi yok sayar ve görüşmeyiz tutumu sergilemişlerdir. Ve nihayetinde “ KOKART’ ta soruşturma açan yönetim anlayışı sergilemiştir.

               

Şunu bilmelidirler ki; ASLA korku ve baskıyla yönetim yapmalarına izin vermeyeceğiz.

 

Başta KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer KOMSUOĞLU olmak üzere, demokratik, katılımcı, paylaşımcı, eşit, adil bir üniversite ve çalışma ortamı konusunda talebi ve hassasiyeti olduğunu bildiğimiz herkesi duyarlı davranmaya  çağırıyoruz.

 

 

SES Kocaeli Şube YÖNETİM KURULU

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]