21 Ağustos günü Diyarbakır’a giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Diyarbakır Tabip Odası ve SES Diyarbakır Şube temsilcileriyle görüşmeyip, bürokratlar ve özel hastane temsilcileriyle toplantı yaptı. Diyabakır Tabip Odası ve SES Diyarbakır Şubesi ortak bir basın açıklamasıyla Akdağ’ın tutumunu kınadı.

 

Diyarbakır Tabip Odası ve SES Diyarbakır Şubesi tarafından düzenlenen basın toplantısında, TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. İlhan Diken de bir konuşma yaptı. Diken, Diyarbakır’da görev yapan 1300 hekimi temsil eden Diyarbakır Tabip Odası’nı ve 3 bin üyesiyle sağlık emekçilerini temsil eden SES’i ziyaret etmeyen, görüş ve önerilerini almayan Akdağ’a tepki gösterdi. Akdağ’a “Neden çekiniyorsunuz?” sorusunu yönelten Diken, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sağlıkta dönüşüm adı altında yaşanan çöküşü, birinci basamağı yok ederek, sevk zincirini ortadan kaldırarak SGK’nin borç batağı haline dönüştürüldüğünü, hastane enfeksiyonu ve personel yetersizliği sonucu başkentin göbeğinde meydana gelen bebek ölümlerini soracağımızdan mı çekiniyorsunuz? Bölgede onlarca SSPE hastasının çözüm beklediğini ve protestoya hazırlandıklarını duyduğunuz için mi çocuk hastanesi ziyaretini programınızdan çıkarttınız? Sayın Bakan’ın bizleri ziyaret ve davet etmeme nedenlerini çoğaltabiliriz ama görülüyor ki, bizler gibi reel muhalefet edenlere tahammül yok.”

Akdağ’ın eğitim ve araştırma hastanesi ile üniversiteyi ziyarete gelmediğini çok iyi bildiklerini belirten Diken, seçim dönemine yakın “şov” amaçlı bu ziyaretleri içlerine sindiremediklerini söyledi. Diken, “Kamu hastanelerinin hızla çöküşe gittiği gerçeğini bizden duymalarını istiyoruz. Tabii bize tahammülleri varsa. Bizde bir söz vardır; ‘Gerçekler tentürdiyot gibidir, acıtır ama iyi gelir’ diye. Görünen o ki, Sayın bakan gerçeklere gözünü kapamış ve canını yakmamızdan korkuyor” diye konuştu. 
 
Açıklamada “Bu ziyaretinde sadece ildeki resmi amirlerle görüşen bakan, Diyarbakır ve bölge sağlık ortamına etkileri büyük olan SES Diyarbakır Şube ve Diyarbakır Tabip Odası yetkilileriyle ne yazık ki görüşme nezaketini göstermemiştir. Diyarbakır’da ve bölgede sağlık sorunlarına çözüm aranacaksa bu iki kurumdan bağımsız bir başarı sağlanamayacağı geçmiş tecrübelerden aşikardır. Diyarbakır’da bizimle görüşme nezaketini gösteremeyenler, Diyarbakır halkına sağlıklı yaşama hakkına dair bir söz söylemeden geri gitmişlerdir. SES Diyarbakır Şube ve Diyarbakır Tabip Odası olarak sayın bakanın bu nezaketsizliğini ve yerel bileşkelerinin tepkisizliğini kınıyoruz. SES Diyarbakır Şube ve Diyarbakır Tabip Odası olarak Diyarbakır ve bölgenin sağlık alanındaki tüm politikalarda kendimizi bir taraf olarak görüyoruz. Devlet yetkililerini bizimle ortak çalışma yapmaya davet ediyoruz.” denildi.

SES Diyarbakır Şube ve Diyarbakır Tabip Odası

22.08.08

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]