Herkese Sağlık, Güvenlik Gelecek Platformu bileşenleri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa tasarısına karşı tepkilerini dile getirmek için Perşembe günü Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde toplanarak Kadıköy İskele Meydanı'na yürüyecek.

Meclis gündemine taşınan ve yasalaşması halinde çalışan, işsiz, genç, yaşlı, bütün kesimleri etkileyecek SSGSS yasa tasarısı ile ilgili Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube-si'nde bir basın açıklaması yapıldı. 67 kuruluşun oluşturduğu Herkese Sağlık, Güvenlik Gelecek Platformunu temsilen açıklamaya katılan İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nazmi Algan, SES Anadolu Şube Başkanı Erdal Güzel ve TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Tores Dinçöz, yapacakları eylem ve etkinliklerle seslerini duyaracağını belirttiler.

SSGSS yasa tasarısına karşı tepkilerini dile getirmek için alanlarda olacaklarını söyleyen Erdal Güzel, 28 Şubat'ta Kadıköy'de gerçekleştirecekleri eylem ile ilgili işçi, öğrenci, sağlık çalışanı, emeklilerle "Herkese Sağlık, Güvenli Gelecek" talebiyle buluşacaklarını söyledi. Tasarıyla sağlık hizmetinin her aşamasında sınırlama, katkı payı ve prim sistemi getirilerek herkese ek sağlık vergisinin konulacağını ifade eden Güzel, emeklilik haklarının, gelecek düşlerinin yok edildiğini söyledi.

"Geleceğimizin karartılmasına izin vermeyeceğiz" diyen Güzel, "28 Şubat (yarın) saat I2:i5'te Haydarpaşa Numune Hastanesi Acil Servis önünde bir araya geleceğiz. Tüm halkımızı bu gayrı ahlaki, gayrı vicdani saldırıya karşı mücadeleye çağırıyoruz" diye konuştu. Birgün 27.02.08

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]