Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek Platformu"nu oluşturan KESK, DİSK, TTB, TEB, TDB, BASK ile TMMOB gibi emek ve meslek örgütleri üyeleri, paralı sağlık, mezarda emeklilik ve emekçilerin kazanılmış haklarının gaspını içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısını protesto için dün İstanbul ve İzmir'den Ankara'ya doğru yola çıktı.

İstanbul Haydarpaşa Tren İstasyonu önünde yapılan basın açıklamasında, reformun Türkiye'nin 80 yıllık tarihinde görülen en büyük hak ihlallerinden biri olduğunu vurgulayan TTB Başkanı Gençay Gür-soy, "Bu yürüyüşü sadece mensup olduğumuz örgütler adına değil tüm Türkiye çalışanlarının ve insanlarının hakları için yapıyoruz. Bugün başlayan ve 17 Ocak'ta Ankara'da birinci aşaması tamamlanacak olan eylemlerimiz, hükümet bu yasayı geri çekmediği sürece daha da etkili bir biçimde devam edecektir" diye konuştu.

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, "Emeklilik için gereken 7 bin prim günü sayısını 9 bine çıkarıyorlar. Bu yasayla artık bu ülkede emekli olmak mümkün değil" diye konuşurken; yasa tasarısının üç dört yıldır gündemde olduğunu vurgulayan KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul da parası olmayanların sağlık hizmetlerinden yararlanamayacağını vurguladı. Basın açıklamasının ardından Ankara'ya gidecek temsilciler, otobüslerle Gebze'ye doğru yola çıktı.

 

GÜZERGÂHTA DİRENİŞ ZİYARETİ


İzmir'de de Mücadele Platformu üyeleri birlikte yapacakları eylem için bir basın açıklaması yaparak Ankara'ya doğru yola çıktı. DİSK Ege Bölge Temsilciliği önünde toplanan işçiler adına basın açıklaması yapan DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, SSGSS kanununun TBMM'de kabul edilmesi halinde herkesi zor günlerin beklediğini belirtti. Yapılan basın açıklamasının ardından Kültür-park Montrö Kapısı'na doğru yürüyüşe geçen işçiler, yürüyüşün ardından otobüslerle Ankara'ya doğru yola çıkarken, İzmir'in ardından Manisa, Akhisar ve Balıkesir'de de basın açıklaması yaptı. DİSK üyesi işçiler bugün de Susurluk'ta Tek Gıda-İş sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan Yorsan işçilerini ziyaret edecekler. Her iki ilden de yürüyüşe katılanlar 17 Ocak'ta TBMM önünde yapılacak basın açıklaması için Ankara Kurtuluş Parkı'nda toplanacak. Bu arada ÖDP de, 20 Ocak Pazar günü Antalya'da gerçekleştireceği "Bu Memleket Bu Halk Satılık Değil! Sağlığımıza ve Geleceğimize Sahip Çıkacağız!" bölge mitingiyle SSGSS'yi protesto edeceğini duyurdu.(birün 15 ocak 2008)

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]