Burundi-Yüzlerce hemşire iş bıraktı!

Burundi’deki hükümet hastaneleri insanca ücret ve çalışma koşulları talep eden yüzlerce hemşirenin Salı gününden itibaren süresiz olarak başlattıkları grevle felç oldu. Orta Afrika ülkelerinden Burundi’de hemşireler ayda 35 dolar kazanıyor ve hastaneler sadece acil vakaları kabul edebiliyor. Öte yandan hükümet beş yaş altı çocuklarla gebe kadınlara son iki yıldır parasız sağlık hizmeti sunmaya başladı. IMF hükümetin ücret artışı çalışmalarını sınırlandırırken, ağır borçlu durumda olan ülkeye kredi veren diğer kurumlar da yönetişim ve insan hakları alanlarında yeni koşullar ileri sürüyorlar. İşçi sendikaları ise ücret artışı taleplerinin karşılanmaması halinde genel greve gideceklerini açıkladılar. 

Bulgaristan-Öğretmenler grevde
Bulgaristan’ın Burgas kıyı kentinde çalışan öğretmenlerin yüzde 90’ı grevde. Burgas Öğretmenler Sendkası başkanı Stanka Novakova kentteki sadece 4 okulda grev yapılmadığını açıkladı.

 

Hindistan-Emeklilik reform planlarına karşı başarılı eylem
Hindistan Sendikalar Merkezi (CITU) Salı günü tüm ülkede yapılan ve merkezi ve eyalet yönetimleri çalışanları dahil 10 milyon kişiyi kapsayan grevin başarılı olduğunu açıkladı. Emeklilik reform tasarılarına karşı yapılan grev banka, sigorta sektörleriyle üniversiteler ve posta hizmetlerini de etkiledi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]