Geçen yıl hayatını kaybeden TTB eski Başkanı Füsun Sayek, meslektaşları ve sevenleri tarafından anıldı.

Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle geçtiğimiz yıl yaşama veda eden Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi eski Başkanı Füsun Sayek, hekimler, sevenleri ve dostları tarafından anıldı.
Türk Tabipler Birliği’nde önceki akşam düzenlenen etkinlik, Sayek’in yaşam öyküsünü anlatan slayt gösterisiyle başladı. Sayek’in eşi İskender Sayek, kızları Aylin ve Selen Sayek’in hazırladığı slayt gösterisi, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.
Etkinlikte konuşan TTB Başkanı Gençay Gürsoy, TTB’nin, Füsun Sayek’i kaybetmenin travmasını atlatamadığını söyledi. “Onu acaba hangi noktada uyarmadık düşüncesi bile bizi üzdü” diyen Gürsoy, Sayek’in TTB’ye büyük emeklerinin geçtiğini belirtti. Sayek’i birçok toplantı ve çalışmayla anmayı planladıklarını aktaran Gürsoy, onu bu etkinliklerle anmanın anlamlı olacağını dile getirdi. İki yılda bir TTB’nin tıp buluşmaları gerçekleştireceğini ve çalıştaylar düzenleyeceğini aktaran Gürsoy, hekimlerin istihdamına yönelik paneller de düzenleyeceklerini bildirdi.
TTB olarak, Füsun Sayek’in adını 2 yılda bir yapılacak “Tıp Etkinlikleri Buluşması” ile yaşatacaklarını ifade eden Gürsoy, “Bu dönemlerin dışında da Füsun Sayek adıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz” diye konuştu.
‘Annem, çiçeğini tak dedi’
Ardından Sayek’in kızı Selen Sayek konuştu. “Buraya sizlerle ve annemle konuşmaya geldim, annem çiçeğini mutlaka tak öyle git dedi” diyen Selen Sayek, TTB’nin Sayek’i yaşatmak için yaptığı etkinliklerden dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Necati Dedeoğlu da hükümetin sağlık politikalarını değerlendiren sunum yaparak, AKP’nin 22 Temmuz seçimlerinde fazla oy almasını sağlık politikası üzerinden değerlendirdi. Sosyal güvenlik kurumunun birleştiğini, SSK-devlet ayrımının kalktığını, reçeteleri bundan sonra başhekimlerin onaylamadığını kaydeden Dedeoğlu, 1’inci basamak sağlık hizmetlerinin ücretsiz verilmeye başlandığını söyledi. Dedeoğlu, bu politikaların popülist yaklaşımlar olduğunu belirterek, bunun sonucunda meydana gelecek zararların ileride görüleceğinin altını çizdi. Bu politikaların aşırı borçlanma ve özelleştirmeyle hayata geçirildiğine dikkat çeken Dedeoğlu, özelleştirmenin sağlıkta verimli sonuçlar doğurmadığını ve çalışanlara sözleşmelilik ile düşük ücret dayatıldığını söyledi.
Türkiye’ye yabancı hastane ve eczane zincirlerinin hakim olacağını belirten Dedeoğlu, bu politikalara karşı mücadele etmek gerektiğini söyledi. Evrensel 18 Ekim 2007

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]