İzmir Şubemiz, geçtiğimiz günlerde 3 hekimin bunalıma girerek intihar etmesi üzerine tekrardan gündeme gelen sağlık çalışanları üzerindeki iş baskısı ve şiddet olaylarına karşı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ege Üniversitesi ve Çiğli Devlet Hastanesi’ndeki bildiri dağıtarak mücadele çağrısı yaptı. Bildiride sağlıkta dönüşümün, mobbingin, performans sisteminin, esnek kuralsız çalıştırmanın, 36 saat nöbetin ve artan iş yükünün öldürdüğü belirtilerek “artık ölmek istemiyoruz” denildi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki bildiri dağıtımı sonrasında basına açıklamada bulunan Şube Eş Başkanımız Dr. Fatih Sürenkök, insanca çalışmak istediklerini ifade ederek “Sağlık çalışanları arasındaki depresyon ve tükenmişlik sendromunun kendisini intiharlarla göstermeye başladı. Eksik personelle çalışmak hem bize hem de hastalara zarar veriyor. Uzun mesailer psikolojimizi ve sosyal hayatımızı etkiliyor. 36 saat nöbetin bizlere ve hastalara zararının hesabını kim verecek” dedi.

Performans sisteminin kaldırılması gerektiğini belirten Sürenkök şunları söyledi: “Bu kadar uzun, esnek, kuralsız çalışmaya yol açan uygulamalardan vazgeçilmeli. Biz sağlıkçılar hem kendimiz hem hastalarımız için huzurlu, insana yakışır şartlarda çalışmak ve hizmet vermek istiyoruz.”

8 Kasım 2017 Çarşamba günü “#ÖlümüneÇalışma istemiyoruz. Güvenceli Çalışma Ortamı Sağlansın!” şiarıyla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yemekhanesinde ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bildiri dağıtımı yaptık.
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki bildiri dağıtımı sonrasında Şube Eş Başkanımız Fatih SÜRENKÖK basına açıklamalarda bulundu.

Açıklama şöyle: “Sağlık çalışanları arasındaki depresyon ve tükenmişlik sendromunun kendisini intiharlarla göstermeye başladı. Eksik persenolle çalışmak hem bize hem de hastalara zarar veriyor. Uzun mesailer psikolojimizi ve sosyal hayatımızı etkiliyor. 36 saat nöbetin bizlere ve hastalara zararının hesabını kim verecek. Bu kadar uzun, esnek, kuralsız çalışmaya yol açan uygulamalardan vazgeçilmeli. Biz sağlıkçılar hem kendimiz hem hastalarımız için huzurlu, insana yakışır şartlarda çalışmak ve ve hizmet vermek istiyoruz.”

Bildiri dağıtımlarımız Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi başta olmak üzere diğer hastanelerde de devam edecek.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]