25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE VE ULUSLARARASI DAYANIŞMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Facebook
Twitter
WhatsApp

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında şube ve temsilciliklerimiz etkinlikler düzenlemiştir.

KESK Broşür İndirmek İçin >>>

İstanbul Kadın Platformu Kısa Video İçin >>>

ANKARA

21 Kasım 2017 tarihinde;  tutuklu KESK’li kadın arkadaşlara içeride ve dışarıda birlik ve dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek için kart gönderme etkinliği yapıldı.

AYDIN

16 Kasım 2017 tarihinde; Aydın şubemiz ve diğer STK kadın temsilcileri ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü gündemli toplantı gerçekleştirildi.

BATMAN

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü gündemli  Batman’da KESK’li kadınlar olarak toplantımızı gerçekleştirdik.

21 kasım 2017 tarihinde Hakikatin Gücü belgeseli film gösterimi etkinliği gerçekleştirildi.

İSTANBUL

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında KESK’li kadınlar olarak “Müftülük Yasanız Hükümsüzdür” basın toplantısı gerçekleştirildi.

TRABZON

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında Trabzon Kadın Platformu olarak 19 Kasım 2017 tarihinde toplumsal cinsiyet atölyesi gerçekleştirildi. 25 Kasım eylem ve etkinliklerin planlanmasına yönelik  tartışmalar gerçekleştirildi.

TRABZON KADIN MECLİSİ; GÜVENCESİZLİK  ŞİDDETTİR

Trabzon KESK Kadın Meclisi 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında ’ Güvencesizlik Şiddettir’ diyerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını SES Trabzon Kadın Sekreteri Mihriban Yıldırım okudu.

KDZ EREĞLİ’DE 25 KASIM ETKİNLİKLERİ

Karadeniz Ereğli Kadın Platformu ilk sokak  eylemini 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’nde Gerçekleştirdi.

Bozhane önünde toplanan Kadınlar yakalarında mor kelebekler ,ellerinde  rengarenk balonlar , şiddet konulu dövizler  ile şarkılar ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçtiler. Atatürk Anıtı önünde son bulan yürüyüş  platform adına Mine YILMAZ ın basın açıklamasını yapmasından sonra üzerinde katledilen kadınların isimlerinin yazılı olduğu balonları uçurarak eylemi sonlandırdılar.  Mirabel kız kardeşlerin hayatını anlatan Kelebekler Zamanı filmini izlemek için Bodo Cafe ye geçtiler.

ŞANLIURFA’DA 25 KASIM ETKİNLİKLERİ

Şanlıurfa İl Kadın Platformu tarafından  “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında 25.11.2017 tarihinde Şanlıurfa Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneğinde düzenlenen basın toplantısının akabinde “ Kadına Şiddet Konulu Atölye Çalışması Yapıldı”

25.11.2017 tarihinde İhraç Olan Emekçi Kadınlarla ilgili olarak HAKİKATİN GÜCÜ adlı Belgesel gösterimi ve söyleşi düzenlendi.

ANTALYA; KADIN SOKAĞA HAKLARINI ALMAYA

“25 Kasım Kadına şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında 25 Kasım Antalya Kadın Platformu üyesi yüzlerce kadın Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi.

Basın açıklaması öncesinde “Kadına yönelik şiddet nedir?” Başlıklı kitapçık dağıtan kadınlar, Antalyalı kadınları şiddete maruz kaldıklarında ne yapmaları, nerelere başvurmaları gerektiği konusunda bilgilendirdi

“Devletin torba yasalarına karşı kendi yasalarımızı yazıyoruz” çağrısı ile taleplerini yazıp sembolik torbanın içinde topladılar.

“OHAL de bu halde kadınlar her yerde” “Kadınlar sokağa haklarını almaya” “sloganları atan kadınlar, hakları için mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladılar . Kadınlar baskı, şiddet, taciz ve tecavüze karşı mücadele çağrısında bulundu.

MUĞLA;

Karanlığa bırakmayacağımız bir gelecek, hayallerimizi gerçekleştirecek dayanışmamız var!

SİVAS’TA 25 KASIM ETKİNLİKLERİ

25 Kasım etkinlikleriyle birleştirilen Malatya Olayı ve Toplumsal Şiddet temalı basın toplantısı yapıldı. Basın açıklamasını KESK Sivas Kadın Meclisi adına Gülşah Baştürk okudu. Alevi dernek temsilcileri, BHH Temsilcisi, EMEP temsilcisi katıldı.

HATAY;

HAYATLARIMIZA VE HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ

DÜŞLERİMİZİN PEŞİNDEYİZ!

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]