ESKİŞEHİR; TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ ORTA OYUNU OLMAKTAN ÇIKARILMALIDIR

Facebook
Twitter
WhatsApp

24 SAAT AÇIK ÜCRETSİZ KREŞ HAKKI İSTİYORUZ

YIPRANMA VE ERKEN EMEKLİLİK HAKKI İSTİYORUZ

SÜT İZNİNDEN YAPILAN ÜCRET KESİNTİLERİNİN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ

EK ÖDEMELER EMEKLİLİĞE YANSITILMALIDIR. MAAŞLARIMIZ İNSANCA YAŞAYACAK DÜZEYE YÜKSELTİLMELİDİR

Kamu Emekçileri Toplu Sözleşme  dönemi yine bilindik oyunlar eşliğinde sürüyor. Bütün toplu sözleşme süreci sadece sorunlarımız maddi sorunlar mış üzerinden tartışılmaya çalışılıyor. Kamu emekçileri tarihinin en önemli sorunlarıyla yüz yüze kalmaya devam ettiği bu süreçte başta iş güvencemiz gelir güvencemiz çalışma ortamlarımız olmak üzere en yoğun hak kayıplarının ihlallerin yaşandığı bir süreçte toplu sözleşme sürecinin gözler önünden uzaklaştırılmaya çalışılması manidardır. Sendika olarak genel taleplerimiz daha önce iletmiştik. Bugünde taleplerimizin bir kez daha altını çizmek için karşınızdayız.

Biz sağlık emekçileri olarak çalışma şartlarımız çok ağır olduğu için taleplerimiz çok çeşitli ve bu talepleri görünür kılmaya çalışıyoruz. Bunlardan en önemlilerinden biri “24 saat açık ücretsiz kreş ve fiili hizmet hakkı.”

Sağlık hizmetinde gece gündüz ayrımı yok ve özellikle hemşire ve ebeler, emekli olana kadar ayda ortalama 6 gece nöbet tutarak çalışıyoruz. Sağlıkta esnek, kuralsız çalışma, gece nöbetleri öncelikle bedenimizi sonrasında ise psikolojimizi, aile hayatımızı hele hele çocuklarımızı çok etkiliyor. Sağlık emekçileri geceleri çalışıyor, bulaşıcı hastalıklarla yüz yüze ve sürekli ayakta. Kısacası sağlık alanı ağır ve tehlikeli işler kapsamına alınmalı, fiili hizmet zammından faydalanmalı erken emeklilik kapsamına girmelidir.

Bu nedenle gece nöbetleri tutan biz sağlık emekçileri için 24 saat açık ücretsiz kreş talebi hayati bir taleptir ve ivedilikle karşılanmalıdır.

İnsan sağlığı ile uğraşıyoruz, yaraları sarıyoruz fakat kendi yaralarımızı saramıyoruz. Ne yazık ki her fırsatta kutsal aileden bahseden hükümet emekçilere gelince söylediklerini unutuyor Süt İzininim kullananların döner sermaye ödemelerini kesiyor. Bu durum çocuklarımızın sağlıklı beslenmesini engelliyor

Değerli basın emekçileri,

Biz her sözleşme döneminde; eylemlerde taleplerimizi haykırıyoruz, ancak alamıyoruz. Fakat biliyoruz ki farkındalık yarattıkça talepler daha çok sahipleniliyor ve öğrendikçe mücadele isteği artıyor. TİS süreci farkındalığın arttığı bir süreç, bu yüzden her yerden, her fırsatta tekrar haykırıyoruz; geceleri herkes evinde uyurken bizler sabaha kadar ayaktaysak; sağlık emekçilerine yıpranma payı verilmelidir, erken emeklilik hakkı verilmelidir. Çocuklarımızı güven içinde büyütmek için, nöbetlerde huzurla çalışmak için 24 saat açık ücretsiz kreş talebimiz karşılanmalıdır. Annelerin süt izninden ücret kesintileri kaldırılmalıdır..

ERHAN KAMIŞ/ ŞUBE YÖNETİM KURULU ADINA

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]