SES Sendika Okulu Açılışını Gerçekleştirdi

Facebook
Twitter
WhatsApp

Kasım 2014’ten bu yana çalışması yürütülen Sendika Okulu yoğun ve uzun bir çalışmanın ardından bu gün(21 Temmuz 2017) açılışını gerçekleştirdi. Sendika binamızda düzenlenen açılış programı saat 17.00’ de saygı duruşu ile başladı.

Okul sekretaryalarından Özge GÖNCÜ’ nün sendika okulunun 2014 tarihinden buna yana yürüttüğü çalışmaları ve işleyişine ilişkin sunumu ile başlayan program, Eş Genel Başkanımız İbrahim KARA’ nın konuşması ile devam etti. Eş Genel Başkanımız konuşmasında; yürüyen sürecin uzun bir emekle gerçekleştiğini ve en önemlisi de inatla yürütüldüğünü ifade etti.

Daha sonra KESK Eş Genel Başkanı Aysun GEZEN yaptığı konuşmada; “ Sendika Okulu bu dönemde tamda ihtiyacımız olan bir çalışmadır. Akademiye, emeğe ve tüm örgütlülüklerimize yönelik baskıların yaşadığı bu dönemde emek mücadelesinde akademik bir çalışmanın yapılmasının çok önemli olduğunu’’ ifade etti.

Son olarak okul eğitim komisyonunda bulunan Mehmet ZENCİR, Şehir Hastanesi başlığında bir sunum yaptı. Yöntem sorunlarının altının çizildiği sunumda;

-Şehir hastanelerini nasıl ele alacağız?

-Bu alanda nasıl bir mücadeleyi yükselteceğiz?

Temel başlıklarında ele alınan sunumda ayrıca biriktirdiklerimiz ve az konuştuklarımız başlıkları tartışıldı. En son da sendika okulu şehir hastanelerine yönelik yürütülen çalışmalarda nasıl bir yöntemle yol alacağına yönelik başlıklar tanımlanarak sunum tamamlandı.

Sunumdan sonra açılış programı tamamlandı.

Sendika okulu 22-23 Temmuzda çalışmalarına devam edecektir.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]