Ülkeyi OHAL/KHK rejimiyle yöneterek kendi gibi düşünmeyenlere karşı hukuk tanımaz bir şekilde uyguladığı politikalarla karanlık bir geleceğe doğru sürükleyen AKP iktidarı, son olarak  14 Temmuz 2017 tarihinde çıkarmış olduğu 692 sayılı KHK ile yüzbinlerce ihraç edilen kamu emekçisinin yanına yenileri eklenmiştir.

Bu ihraçların içerisinde sendikamızın üye ve yöneticileri de bulunmaktadır.

İhraçlara karşı işlerini geri isteyen kamu emekçileri ülkenin dört biryanında basın açıklamaları ile tepkilerini dile getirmişlerdir. Bunlardan biri olan KESK Diyarbakır Şubeler Platformu’nun yapmış olduğu basın açıklamasına polis akıl almaz bir şekilde müdahale etmiş, sendikamızın 14 üye ve yöneticisi olmak üzere 32 kamu emekçisini gözaltına almış ve gözaltı süreci halen devam etmektedir.

Ülkeyi hukuksuzluklarla yönetmek isteyenler, bilmelidirler ki;  sendikamız her türlü baskı, sindirme politikası karşısında yasal, anayasal ve uluslararası hukuk çerçevesinde, fiili ve meşru direnme hakkını kullanacak ve kullanmaya da devam edecektir.

Gözaltında bulunan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılsın ve bugüne kadar çıkarılan hukuksuz KHK’ların da iptal edilerek, mağduriyetler giderilsin.

Kanunsuz ve Hukuksuzluklarla dolu OHAL uygulamalarına son verilsin.

Karanlığı, aydınlık günlere olan inancımızla dağıtacağız…

 

Merkez Yönetim Kurulu

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]