Urfa Suruç Devlet Hastanesinde darp edilen sağlık çalışanın darp görüntülerini yayınlıyoruz.

Suruç Devlet Hastanesi’nde 30/05/2017 tarihinde saat 20:19’da acilde çalışan hekim  Özcan Gökpınar hasta yakınları tarafından darp edilmişti.

Bununla ilgili olarak daha önce Şanlıurfa Şubemiz  basın açıklaması yapmıştı.

Ancak bu gün itibariyle darp görüntüleri sendikamıza ulaşmış olup, biz de sürecin üzerinin kapatılmaması  ve kamuoyunun –ilgililerin dikkatini çekmek için görüntüleri paylaşıyoruz. Çünkü darp edenler AKP Şanlıurfa  Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları olduğu için  bu durum baskı ile kapatılmaya çalışılıyor. Şu ana kadar yaşanan gelişmeler bunun kanıtıdır.

Darp yaşandıktan sonra hastane yönetimi haberdar edilmesine rağmen hastaneye gelmemiş, gelmediği gibi darbe uğrayan hekim arkadaşımızın o halde çalışmaya devam etmesini istenmiştir.

Çalışanların yoğun baskısı üzerine hastane yönetimi konuyla ilgili tüm çalışanların katılımıyla basın açıklaması yapacağını ifade etmiş sonra ise OHAL’i gerekçe göstererek iptal etmiştir.

Sendikamızın yaptığı basın açıklamasına ise çalışanların katılmaması için baskı kurmuştur. Gündemleştirmek için caba harcayan çalışanlara ise mobing uygulanmaktadır. Hastane yönetimi “Sağlıkta yaşanan şiddetin sorumlusu sağlık çalışanlarıdır” diyerek şiddeti normalleştirmeye çalışmaktadır.

Hastane yönetiminin bu konuda herhangi idari ve adli işlem başlatmak için bir çalışma yürüttüğüne dair bilgi verilmemektedir. Sendikamız aracığı ile darp edilen hekim arkadaşımız savcılığa suç duyurunda bulunmuştur.

Sendika olarak bu durumun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. 13.06.2017

 

Merkez Yönetim Kurulu

KAMERA GÖRÜNTÜSÜ İÇİN >>>

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]