GREV YASAKLARI SON BULSUN ! ŞİŞECAM İŞÇİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR !

Facebook
Twitter
WhatsApp

Şişecam’a bağlı 9 fabrikada çalışan ve Kristal-İş sendikasında örgütlü cam isçileri, Şişecam patronu ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine 24 mayısta greve çıkma kararı almışlardı. Cam işçilerinin grev kararı,  bir kez daha Bakanlar Kurulu tarafından “milli güvenlik” gerekçe gösterilerek yasaklandı. 22 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile hükümet bir kez daha isçilerin talepleri ve mücadeleleri karsısında sermayeden ve patronlardan yana olduğunu, yetkilerini keyfi olarak patronları korumak içi kullandığını  göstermiş oldu. Bu karar ile isçilerin toplu sözleşme ve toplu sözleşme kapsamındaki yasal grev hakki bir kez daha hükümet tarafından ellerinden alınmak istenmektedir.
Bu kararla birlikte AKP hükümeti onlarca kez ilan edilen grev yasaklarına bir yenisini daha eklemiştir. Cam isçileri de grev yasağıyla ilk kez karsılaşmamaktadır. Üç yıl önce de  grevleri yasaklanan isçilerin anayasa mahkemesine yaptıkları itiraz sonucunda mahkeme  de isçilerin hakli olduğunu, grev yasağının haksiz olduğunu kabul etmiştir. İsçiler yine haklidir, bunu yasak kararı alan Bakanlar Kurulu da bilmektedir. Ancak isçilerin mücadelesini engellemek, patronların çıkarlarını korumak için her yol mubah görülmektedir. OHAL de emekcilerin haklarının kısıtlanması için fırsata dönüştürülmektedir.
İsçilerin ve emekçilerin var olan haklarının ellerinden alınmasına razı olmamız beklenmektedir. Kamu alanında toplu sözleşme görüşmelerinin yaklaştığı, İş güvencemizin tamamen  kaldırılmak istendiği, kıdem tazminatına göz dikildiği, en düşükle yaşamaya mecbur bırakılmak istendiğimiz bir dönemde  haklılığımızdan gelen mücadelemizle ve dayanışma içinde birlikte mücadele ederek başarabileceğimizi biliyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak  Grevleri yasaklanan cam isçileri ile dayanışma içerisinde olduğumuzu, grev yasağı karşısında verilecek  mücadelede de yan yana olacağımızı ilan ediyoruz.

 

                                                           SES MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]