Onursal Genel Başkanımız Necati AYDIN’ın şehadetinin 23. Yıldönümünde her yıl geleneksel olarak şube şehitlerimizi anma etkinliği çerçevesinde Her hafta Cumartesi günü İHD Şubesinde KAYIPLAR BULUNSUN FAAİLLER YARGILANSIN şiarıyla gerçekleşen oturma eyleminde, tüm şube şehitlerimizin ve 2015 yılında sokağa çıkma yasaklarının olduğu dönemde katledilen Abdul aziz YURAL, Eyüp ERGEN, Şeyhmus DURSUN’un hayat hikâyeleri okundu.

09.04.2017 Tarihinde Onursal Genel Başkanımız Necati AYDIN’ın şehadetinin 23. Yıldönümünde şube şehitlerimizi anma etkinliği ve mezarlık ziyareti gerçekleştirildi. Anma etkinliğinde; emek ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu, sinevizyon gösterimi, Şube Eşbaşkanımız Recep ORUÇ, eski Şube Eşbaşkanımız Ramazan KAVAL, Eski SES Genel Başkanımız Mehmet Veysi ÜLGEN, emekli üyemiz Mahmut AKTANUŞ’un yaptığı konuşmalarda şehit arkadaşlarla yaşadıkları dayanışma, disiplin, fedakarlıklarına değinildi. Emek mücadelesine katkılarını ve bu uğurda korkmadan hayatlarını ortaya koyduklarını, anılarına bağlılık sözü verip, pratikte de verilen sözlerin yaşam bulması temennisinde bulunuldu. Avrupa’da yaşamını devam ettiren Süheyla AYDIN’ın(Necati AYDIN’ın eşi) gönderdiği “Değerli Sağlık emekçileri, Saygıdeğer Misafirler ve onurlu değer aileleri hepinizi saygıyla sevgiyle ve özlemle selamlıyorum. Hepiniz bu anlamlı anmaya hoş geldiniz. Su anda burada bulunan birçok arkadaşın bildiği gibi Necati benim sadece sevgili eşim değildi o aynı zamanda dava arkadaşım ve yoldaşımdı. Zannediyorum hepimiz onu tanıyan veya şahsen tanımayan tüm arkadaşlar olarak benimle ayni duyguları yaşıyorsunuz. O ve onun gibi arkadaşlarımıza ve değerlerimize o kadar özlem duyuyoruz ki, yıllar geçtikçe her şeye inat katlanarak büyüyoruz ve yeni nesillere onların düşüncelerini ideallerini aktarıyoruz. Bu gün ki anma töreninde aranızda olamayışımdan dolayı, üzüntümü ifade etmek istiyorum ve bu programı hazırlayan ve anmaya katılan bütün arkadaşlara ve yoldaşlara teşekkür ediyorum. Necati Aydın sahsında bütün şehitlerimizin anıları önünde saygıyla, sevgiyle eğiliyorum.” mesajı okundu. Anma proğramı, Diyarbakır Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, BES Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, emekli üyelerimizin de katılımıyla gerçekleşti. Şiirlerin okunmasının ardından etkinlik sona erdi.

Emek mücadelesine katkılarını ve bu uğurda korkmadan hayatlarını ortaya koyduklarını, anılarına bağlılık sözü verip, pratikte de verilen sözlerin yaşam bulması temennisinde bulunuldu.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]