24 Mart 2017 tarihinde Urla Devlet Hastanesi SES İşyeri Temsilciliği panomuz hastane yönetimi tarafından kırılmış ve panomuzda asılı olan “14 Mart’ta 14 Talebimiz ve Geleceğimiz için Hayır” yazılı afişlerimiz yırtılarak çıkarılmıştı.

Konuyla ilgili 30 Mart 2017 Perşembe günü Urla Devlet Hastanesi Yöneticileri ile sendika yönetimi olarak görüşme yaptıktan sonra hastane bahçesinde üyelerimizin ve halkın katılımıyla basın açıklaması yaptık.

İzmir Urla Devlet Hastanesi’nde 24 Mart tarihinde sendikamız işyeri temsilciliği panosu Hastane Başhekimi Adıgüzel Demirel ve Başhekim Yardımcısı Mazhar Yalçın’ın talimatı ile kırılmış ve panoda asılı olan “14 Mart’ta 14 Talebimiz ve Geleceğimiz için Hayır” yazılı afiş ‘sakıncalı’ bulunarak kaldırıldı.

İzmir Şubemiz konuyla ilgili Urla Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yaptı. Açıklamadan önce şube yöneticilerimiz hastane yönetimi ile görüşme yaptı. “Baskılar bizi yıldıramaz” pankartı açan sağlık emekçileri sık sık, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” , “Ne darbe ne ohal demokrasi derhal” sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan Urla Devlet Hastanesi İşyeri Temsilcimiz Serpil Deniz Şahin, ülkenin karanlığa sürüklendiği bir dönemden geçildiğini söyleyerek, “Gün geçmiyor ki baskıcı, antidemokratik keyfi uygulamalara bir yenisi eklenmesin. Geçen cuma günü hastanemizde sendika panosunda yer alan taleplerimiz ve ‘Hayır’ yazan afişimiz yönetim tarafından kaldırılmıştır” dedi. Sendika olarak yıllardır emek, demokrasi, sendikal hak ve özgürlük mücadelesi verdiklerini ifade eden Şahin, “Her türlü baskıya rağmen emek, demokrasi, özgürlük mücadelesinde haklarımızı kısıtlayanlara karşı ‘Hayır’ diyeceğiz” dedi.

Hastane yönetimi ile görüşen İzmir Şube Eşbaşkanımız Fatih Sürenkök, hükümetin sağlık politikalarını içeren eleştirilerinin yazılı afişlerinin zorla indirildiğini ve “Yönetime yanlış yaptıklarını söyledik. Pano sendikamızın evidir ve eve izinsiz giremezler. Eğer bir suç işliyorsak hukuki bir işlem yapılır” dedi. Afişin kaldırması konusunda bir emrin olamadığını belirten Sürenkök, “Ne sağlık Bakanlığından ne de emniyetten yazılı bir emir varsa emri bize gösterin dedik. Yazılı hiç bir emir olmadığını sadece sözlü talimat yapıldığını söylediler. Bizler sözlü talimatı kabul etmiyoruz. Biz afişimizi geri astık. Umarım geri indirilmez. Bu konuda hukuki çalışmamızı başlattık” dedi.

Sürenkök son olarak, “Bize bu zulmü uygulayanlar unutmasınlar 17 Nisan’da hayır çıkacak o zaman ne yapacaklar? Bu ülkede barış ve özgürlük içerisinde insanların sağlık hakkına ulaşabilmesi için mücadeleyi suç ise yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]