Erkek Devlet Zulmüne Boyun Eğmeyeceğiz.

2 Mart Günü Diyarbakır KESK-DİSK-TMMOB-TTB’li kadınları olarak 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü etkinlikleri çerçevesinde AZC Plaza önünde yapmak istediği basın açıklamasına güvenlik güçleri tarafından izin verilmedi. İzin verilmeyen basın açıklamasında oturma eylemine geçildi. Oturma eyleminde yapılan müdahale de Eğitim Sen Üyelerinden Arin ZÜMRÜT, Arzu KOÇ Derya GÜNGÖR ,BTS Şube üyesi Bahar KARATAŞ gözaltına alındı.

Göz altılar Protesto Edildi.

Gözaltına alınmalar karşı kadınlar alkışlar ve zılgıtlarla protesto ettiler. Daha sonra SES Şubeye giderek basın toplantısı yapıldı.

Açıklama da konuşan Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Eş Başkanı Saliha Zorlu; “15 Temmuzdan bu yana Türkiye’de OHAL sonrasında deyim yerindeyse burnumuzu dışarı çıkaramıyoruz. Biz kadınlar Diyarbakır’da demokrasi mücadelesi veriyoruz. 8 Mart için programımızı açıklamak için bir araya geldik ama polisler bizim bile tahmin edeceğimiz bir şekilde müdahale de bulundu. Darp edilerek gözaltına alınan kadınların derhal bu akşam bırakılmasını istiyoruz. Bizler bu baskıları ilk defa yaşamıyoruz. Bundan önce defalarca müdahaleye maruz kaldık. Biz kadınlar bu ülkenin önüne demokrasiyi koymak için büyük mücadele veriyoruz. Ama devlet bizim yapmak istediğimiz tüm eylemleri legalleştirmek için her şeyi yapıyor ve kadınları sahadan uzaklaştırmak istiyor. Ama biz bunlara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm kadınları 8 Mart’ta alanlarda dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Jin jiyan azadi” sloganları basın toplantısı sonuçlandırıldı.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]