OHAL’i fırsat bilerek; KHK’larla hukuksuz ve keyfi bir şekilde muhalifim diyen tüm emekçileri bertaraf etmeyi kendine ilke edinen zihniyete karşı, 11 Mart cumartesi günü saat 14:00’da Petrol-İş sendikası konferans salonunda batman ihraç kurultayı toplantısı gerçekleştirildi.

Eğitim-Sen eski şube başkanı Aziz TURAY ve SES Batman Şube Eş Başkanı Amine İMRET Kurultayı yönetti. Divanın Siyasal ve sendikal süreçle alakalı değerlendirmelerinden sonra Eğitim-Sen Batman şube Av. Erkan ŞENSES ihraç olan arkadaşlarımıza, hukuksal anlamda izlenmesi gereken yolları anlatarak, son süreçle alakalı hukuksal bilgilendirmede bulundu.

Yapılan değerlendirmelerden sonra, ihraç edilen arkadaşlarımız da süreçle alakalı görüş ve önerilerini belirttiler. Dile getirilen görüş ve önerilerin ortak paydası; AKP iktidarının Darbe girişimini Allahın bir lütfü kabul ederek, özgürlük, adalet ve emek mücadelesini yürüten herkese karşı cephe açtığını, hukuksuz ve baskıyla insanları emeğinden ederek açlıkla terbiye etmeye çalışması kabullenemez olduğu ve  bizi taleplerimizden vazgeçiremeyeceği vurgusu yapıldı.

Verimli geçen kurultayda katılımcıların mücadele ve azmin yükseltilmesi için yaptıkları öneriler KESK bünyesinde yapılacak olan Merkezi İhraç Kurultayına sunulmak üzere raporlaştırıldı.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]