KHK’ler sonucu açığa alınan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Asistan Doktor Hasan Orhan Çetin hastanenin 10. Katından kendisini boşluğa bırakarak yaşamına son vermiştir. SES İzmir Şubemiz 20 Şubat 2017 Pazartesi günü saat 12.30’da hastane bahçesinde As.Dr. Hasan Orhan Çetin için anma ve basın açıklaması yaptı. Basın metnini Yönetim Kurulu üyemiz Dr. Fatih SÜRENKÖK okudu.

“KHK Kıyımına SON verilmelidir.”

Basına ve Kamuoyuna;

ÜZGÜNÜZ ÖFKELİYİZ AMA ARTIK KARARLIYIZ…
DAHA KAÇ KURBAN VERMEMİZ GEREKİYOR?

20.02.2017

            Yine bir canımızı, meslektaşımızı, mesai arkadaşımızı yitirdik.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Biyokimya Anabilim Dalı’nda görevli, asistan hekim ve henüz 28 yaşındaki Dr. Hasan Orhan Çetin, 19.02.2017 tarihinde çalıştığı hastanenin 10. katından atlayarak yaşamına son verdi.

Tıpkı sevgili Melike Erdem gibi.

Ne kadar benzerdi özellikleri…

30 yaşında idi Melike de.

Acil tıp asistanı idi Hasan Orhan gibi.

Ve ikisi de haklarında oluşturulan ve somutlaştırılmadan ellerine tutuşturulan soruşturmalara, açığa almalara dayanamayıp bıraktılar çalıştıkları hastanenin yüksek katlarından o güzelim bedenlerini sonsuzluğa…

Geçtiğimiz Cuma günü eline tutuşturulan yazı ile “görülen lüzum ile açığa alındığını” öğrendi sevgili Hasan Orhan.

Neydi suçu? Belli ki O da bilmiyordu.

Dr. Hasan Orhan Çetin,  bugüne kadar çıkarılan KHK’lar ile ihraç edilen 2723 hekimden, on binlerce kamu emekçisinden yalnızca biridir. Başta arkadaşımız Hasan Orhan olmak üzere bu kişiler, yasadışı bir örgüt ile somut bağlantılarını ortaya koyacak hukuki kanıtlar olmaksızın, bir şekilde suçlu ilan edildiler. Bu kişiler sadece işlerini ve tüm özlük haklarını yitirmekle kalmadı. Canlarımızı da yitirmeye başladık. KHK ile görevine son verilen SES Malatya eş başkanı Bülent Uçar bu haksızlığa bu yürek acısına dayanamadı geçen hafta yaşamını yitirdi. Dr Hasan Orhan da bu uygulamalara OHAL e verilen kurbanlardan biri oldu.

OHAL uygulamaları, haksız ve hukuksuz olarak ihraçlar, sorgusuz ve sualsiz işten uzaklaştırmalar Dr. Hasan Orhan Çetin’in yaşamını yitirmesinin doğrudan sorumlusudur.

Bu bir intihar değil cinayettir. O’nu 10. Kattan iten ellerin bulunmasını istiyoruz.

Buradan yetkililere sesleniyoruz ve suç duyurusunda bulunuyoruz;  Arkadaşımızın soruşturması hızla gıyabında yapılsın ve gerçekler ortaya çıkarılsın. Eğer haksız yere itham edildi ise hesap sorulsun.

Hipokrat yemini etmiş Sağlık Bakanlığı yöneticilerine ettikleri yeminde “meslektaşlarım kardeşlerim olacaktır” sözünü bir kez daha hatırlatıyoruz. Burada yatan kardeşinizse hiç mi vicdanınız sızlamıyor?

Biz sevgili Hasan Orhan’ın acılı eşi meslektaşımıza, mesai arkadaşlarımıza ve ailesine söz veriyoruz ki bu olayı vicdanen de hukuken de sonuna kadar takip etmeye kararlıyız. Aksi takdirde Hasan Orhan bize hakkını helal etmeyecektir.

Bu ülkede başka kurbanlar verilmeden, başka acılar çekilmeden OHAL kaldırılsın.

Acıların değil sevginin ülkesi oluncaya mücadelemiz sürecek.

SES İZMİR ŞUBE YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]