4 Kasım Cuma günü, gece geç saatlerde HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 12 milletvekili  polis operasyonlarıyla kapıları kırılarak, darp edilerek gözaltına alınmıştır. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 15 HDP’li milletvekili hakkında gözaltı kararı olduğu duyurulmuştur. Gözaltına alınan millet vekillerinin avukatlarına ve yapılmak istenen basın açıklamalarına polis saldırmış, bu açıklamalara basın mensuplarının erişimi engellenmek istenmiştir. Tüm bunların yanı sıra gece saatlerinden itibaren ülke genelinde internet erişimi kısıtlanmış, sosyal medya ve haberleşme uygulamaları durdurulmuş/ yavaşlatılmıştır. Gözaltına alınanlar Meclis’in 3. büyük siyasi partisi olan ve seçimlerde altı milyondan fazla seçmenin oyunu alan Halkların Demokratik Partisi vekilleridir. Bu uygulamalar kabul edilebilir değildir. 

 

15 Temmuz’dan sonra sıkça ifade edilen milli irade söylemi bir yanda dururken gerçekte halkların iradesinin yok sayıldığı bir çok örnek yaşanmaktadır. Bugün Türkiye’de demokratik bir işleyişin olmamasının en önemli sebebi AKP’nin tekçi, baskıcı ve faşizan tutumunu alkışlayıp açık ya da örtük biçimde bu tutumu savunanlardır. 

 

Halkın oyu ile vekil seçilenlerin dokunulmazlığı demokratik bir işleyişin temelidir. 15 Temmuz’daki darbe girişimine yaslanarak Meclisi tahakküm altına alan AKP ve Erdoğan’ın uygulamaları emekçilere, kadınlara, halklara karşı darbeye dönüşmüştür. Siyasi tarihimizde 4 Kasım demokratik bir çerçevede açıklanması mümkün olmayan kara bir leke olarak kalacaktır. Uygulanan tüm bu baskıcı, tekçi, faşist saldırılara ve politikalara ve AKP’nin her alandaki saldırılarına karşı emekçiler olarak demokrasi  barış ve eşitlik için mücadele etmeye devam edeceğiz. 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]