AKP’NİN YÖNETİM KRİZİ VE BECERİKSİZLİĞİNİN KHK’LARA YANSIMASINI ÖRNEKLERLE AÇIKLADIK

Facebook
Twitter
WhatsApp

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Merkezi, AKP iktidarının Kanun Hükmündeki Kararnamelerle ülkeyi karanlığa sürüklemesine karşı bir basın açıklaması gerçekleştirerek aydınlık günlerde ısrar edeceklerini ifade etti.

24 Kasım 2016 Perşembe günü SES Genel Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında, basın açıklamasını SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara gerçekleştirdi.

Kara, “1 Eylül ve 29 Ekim tarihlerinden sonra 22 Kasım gece yarısında da aydınlık günlere düşman 24kasim677ihrac1olanlar yeni bir Kanun Hükmünde Kararname ile 15 bin kamu emekçisini sorgusuz sualsiz ihraç ettiler…

İhraç edilen 15 bin kamu emekçisinden 1241’i sağlık ve sosyal hizmetler işkolunda olup 79’u sendikamızın üyesidir.” diyerek basın açıklamasına başladı.

AKP iktidarının,  kamu hizmetlerindeki yönetim krizinin ve beceriksizliğinin KHK’lere nasıl yansıdığını sizinle paylaşacağız.

Bugün burada, AKP iktidarının düşmanca tutumunu gözler önüne sereceğiz.

15 Temmuz öncesinde ve sonrasında sendikamızın eylem ve etkinliklerine katıldıkları için Yüksek Disiplin Kurulları tarafından hukuksuz bir şekilde ihraç edilen üyelerimizden Deniz Araç, Berivan Alptekin, Emin Bayram, Mehmet Sait Doğan, Ali Rıdvanoğulları, Bedi Özbay, ve Mehmet Alanç KHK’lar ile tekrar ihraç edilmişlerdir.

Bu ne demektir? Eğer bu bilinmeyerek yapılmışsa beceriksizliğin, bilgileri dahilinde ve bilinçli olarak yapılmış ise düşmanlığın göstergesidir.

20 Temmuz’da yaşanan Suruç Katliamını sendikamızın almış olduğu karar doğrultusunda protesto ettiği için Yüksek Disiplin Kurulunca ihraç edilen sendikamız üyesi Berivan Alptekin ve Emin Bayram’ın açmış oldukları davada Erzurum İdari Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiş,  yani üyelerimizin görevlerine dönmesine karar vermiştir. Üyelerimiz, tam da bu kararın verilmesinden sadece üç gün sonra, bu kez çıkarılan KHK ile ihraç edilmişlerdir.

Bu durumu sadece hukuksuzlukla açıklamak yeterli olur mu bilmiyoruz…

Ankara’da yaşanan ve Cumhuriyet tarihinin en kanlı katliamı olan 10 Ekim katliamını protesto etmek için yapılan basın açıklamasına katılan üyemiz Deniz Araç, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne geçişi esnasında “hakkında hiçbir soruşturma yoktur” denilerek izin verilmesine rağmen Sağlık Bakanlığı’nca hakkında disiplin soruşturması yürütülmüş ve Yüksek Disiplin Kurulunca ihraç edilmiştir. Üstelik hakkında açılan davadan beraat etmiş olmasına rağmen. Bu yetmemiş, üyemiz Sağlık Bakanlığı’ndan ayrılarak Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesinin üzerinden 6 ay geçmiş olmasına rağmen 29 Ekim’de çıkarılan KHK ile Sağlık Bakanlığı listesine konularak KHK ile ihraç edilmiştir. 29 Ekim KHK’sının üzerinden de 1 ay geçmeden bu kez 22 Kasım’da çıkarılan KHK ile bu sefer de belediyeler listesinde ismi yayınlanarak ihraç edilmiştir.

Bu durumu beceriksizlik, kandırılmak vb. bir şekilde ifade etmek kamuoyuna haksızlık olacaktır; bu düşmanlıktan başka bir şey değildir herhalde…

Veli Saçılık’ı bilenler çoktur. 5 Temmuz 2000’de Burdur Cezaevinde iken mahkumların direnişini kırmak için dozerlerle koğuşlara girilmiş ve Veli Saçılık’ın kolu koparılmıştır. Veli Saçılık’ın kolu ertesi gün bir köpeğin ağzında bulundu. Bununla yetinmemişti devlet, isyan etti diye hakkında dava açıldı. Cezasını tamamlayıp cezaevinden çıkan Veli Saçılık, kolu için maddi ve manevi tazminat davası açtı. Davayı kazandı ve yaklaşık 250 bin TL maddi ve manevi tazminat aldı. Danıştay 10. İdari Mahkemesine itiraz eden Adalet Bakanlığı’nın itirazı kabul edildi ve Veli Saçılık’ın almış olduğu tazminat faizleri ile birlikte geri istendi; fakat AHİM şimdilik bu süreci durdurdu. Veli Saçılık memuriyete başladı, önce Nüfus Müdürlüğü sonrasında ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde görev yapmaya başladı.  Devlet de boş durmadı tabi… 

Veli Saçılık’ın ismi de 22 Kasım tarihinde çıkarılan KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin arasındaydı.

Bu durumun, en hafif deyimiyle KİNDARLIK ve DÜŞMANLIK olduğundan kimsenin kuşkusu olamaz herhalde.” diyerek sözlerini sürdüren KARA,

“Faşizme boyun eğmeyeceğiz, mücadelemizi dayanışmayla büyütecek ve biz kazanacağız.” diyerek basın açıklamasını bitirdi.

 

Basın Metni İçin >>>

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]