HAKKARİ ŞUBEMİZ EŞBAŞKANI MUSA BOR’UN İŞYERİNDE POLİSLERCE GÖZALTINA ALINMASI NEDENİYLE BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Facebook
Twitter
WhatsApp

 

Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri öğle saatlerinde Devlet Hastanesi’nde çalışan Hakkari Şube Eşbaşkanımız Musa Bor’u çalıştığı hastanede gözaltına aldı.

Değişik adreslere yapılan baskında ise sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilen ve isimleri öğrenilemeyen üç kişi daha gözaltına alındı.

KESK Hakkari Şubeler Platformu, Şube Eşbaşkanımız Musa Bor’un gözaltına alınması nedeniyle sendika binasında basın açıklaması düzenleyerek derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Açıklamayı yapan Hakkari Şubesi Eşbaşkanımız Sibel Aysel Dinç, KESK’in  geçmişte olduğu gibi bugün de demokrasi ve özgürlüklerin kısıtlanmadığı bir yaşam için mücadele ettiğini aynı mücadeleyi 15 Temmuz darbe girişimine karşı da verdiklerini söyledi.

OHAL uygulamalarını eleştiren Dinç, SES Şube Eş başkanı Musa Bor’un çalıştığı Hakkari Devlet Hastanesi yemekhanesinde meslektaşlarının gözü önünde gözaltına alındığına dikkat çekti ve bunun kabul edilemez olduğunu belirtti. Sendikal faaliyetlerinin soruşturma konusu yapıldığını savunan Dinç, şunları söyledi, “Bu uygulamalarla yasal çerçevede sendikal faaliyetlerde bulunan sendikamızı kamuoyu nezdinde kriminalize edilerek emek mücadelesi veren bizleri sindirilmeye çalışıldığı açıktır.

Buradan KESK olarak bizleri emek demokrasi ve hukuk mücadelemizden alıkoyamayacaklarını bir kez daha tekrar ediyoruz. Arkadaşımız ev ve iş adresi belli olmasına rağmen hiçbir çağrı ve açıklama yapılmadan görevinin başından gözaltına alınmasını kınıyor ve Eş başkanımızın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]