10 Ekim Katliamı anma etkinliği kapsamında; Emek, barış ve demokrasi Şehitlerimizi anmak amacıyla anma etkinliği düzenledik.

10ekim2016batman2Etkinlik kapsamında Barış şehidimiz M. Veysel ATILGAN ve KESK Üyemiz Barış şehidimiz İbrahim ATILGAN’ın mezarını saat 13:00da ziyaret ederek onların şahsında tüm barış şehitlerini andık.

Yine anma etkinliği kapsamında Atatürk parkı önünde basın açıklaması yaptık. Basın açıklaması öncesi Batman Tabip Odası başkanı Zülfikar CEBE kısa bir değerlendirme konuşma yaptı. Değerlendirme konuşmasının ardından SES Şube eş Başkanımız Mustafa YURTSEVER basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasından sonra kitle herhangi bir müdahale olmadan dağıldı.


KATLİAMI VE KATİLLERİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ!
Tam bir yıl önce bugün yani 10 Ekim’de Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanmıştık. Aylardır dökülen kanlara dur demek, savaşa karşı, barışı savunmak için yollara düşmüştük.

Kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların özlemlerini haykırmak, umutlarını yaşatmak için, kandan ve savaştan beslenenlere karşı “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!” demek için gelmiştik.

Türkiye’nin dört bir yanından, emek, barış ve demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiş, kadını erkeği, genci yaşlısı, barış türküleriyle birlikte halaya durmuştuk.

Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın önünde, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını. 102 canımızı aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik.

1 yıldır yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor.

Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Ankara’nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz.

Emek, barış ve demokrasi mitingimizi kana bulayanlara ve katliama seyirci kalanlara sesleniyoruz:

Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz!

Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz: Ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz!

Acımız büyük, yaralarımız derindir!

Katiller ve arkasındaki güçler bulunana kadar bize rahat yok!

Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz!

Tekrar Hepimizin başı sağ olsun!

 

                                                                                                                

                                                                                                KESK ŞUBELER PLATFORMU

SES Batman Şube Eş Başkanı Mustafa YURTSEVER

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]