Kadın Eğitimciler Eğitimimizin 2. Grup ilk bölümünü 3-4 Eylül 2016 tarihlerinde Ankara ‘da eğitim sen genel merkezinde gerçekleştirdik.kadinegitim2grup2

İnsan hakları, Kadınlar ve sendikalar başlığı ile Bireysel Emeklilik Sistemi başlıklarında genel merkez çalışanımız Cahide SARI sunumlar gerçekleştirdi.

Toplumsal cinsiyet ve erkekliğin inşası başlığında İren Dicle DEVECİ ile Hegemonik Erkeklik, erkeklik Rejimi gibi kavramsal ve yapısal olarak tartışmalarımızla ilk gün programımızı tamamladık.

İkinci gün programımızda Elifhan KÖSE Kadın Tarihine bakışı düz, çizgisel normların dışında akışkanlık ve canlılığın toplumsal ve tarihsel süreç içinde daima      ‘’ kadın nedir ?’’sorusuna verilen cevapların aynı zamanda kadın hakikatinin üretiminin en önemli alanı olduğu çarpıcı tespitiyle heyecan vericiydi. Sürekli olarak kadın alanının çatışma ve müzakere alanı olduğu tartışmaları dayanışmayı güçlü örgütlemenin ihtiyaçlarını da açığa çıkarır nitelikteydi.

Eğitimimizin ilk bölümü; Ecehan BALTA ‘nın Beden Politikaları başlığındaki sunumuyla tamamlanmış oldu.

Şubelerimizden gelerek eğitimi gerçekleştirmeyi mümkün kılan SES’li kadınlar ve Değerli katkılarını esirgemeyerek SES ‘li kadınlarla birlikte olan, zamanlarını, enerjilerini ve dayanışmalarını esirgemeyen sevgili dostlarımız İren Dicle DEVEC’iye,  Elifhan KÖSE’ye ve de Ecehan BALTA’ya sonsuz Teşekkürler.

Ve sevgili Cahide’ye de tabi ki

 

kadinegitim2grup1

kadinegitim2grup3

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]