18-19 Haziran 2016 tarihlerinde Ankara’da Eğitim Sen genel merkezinde kadın eğitimci eğitimi programımızın 4.bölümünü gerçekleştirdik.

Bu bölümde ilk gün Kadın Sağlık Hareketleri başlığında Arzu TÜRKMEN ve Canan ÇALAĞAN kadın sağlık hareketlerinin tarihsel akışını ve güncel koşullarda sağlık emekçisi kadınların genel pratikler içerisinde sağlık bilgisinin, sağlık okullarının, sağlık kurumlarının kapitalizmin etkileriyle yaşadığı dönüşümü, sorunlar ve kaynaklarına dair tartışmaları paylaştılar.

Aslı DAVAS ile İşçi Sağlığı ve güvenliği genel perspektifini ve kadınlar açısından neden, nasıl ele alınmalı? Aynı zamanda SES olarak yapılması gerekenleri, beklentileri konuştuk.

İlk gün programımızı AYRIMCILIK temel başlığında genel çerçevesini Hakan ATAMAN ’ının sunum ve atölye çalışmasıyla tamamladık.

İkinci gün programımızda Remzi ALTUNPOLAT ile LGBTİ hareketini, kavramları ve ayrımcılığa dair tartışmalarımızla başladık ve yürüttük.

Ayrımcılık ve çocuklar başlığında Sedat YAĞCIOĞLU ‘nun sunumu ile çocukları onlar için imzalanan sözleşmeleri, toplumsal yapı içerisinde modernist  paradigmanın çocukları bir sınıf olarak inşasının bir kez daha farkına vardık.

Aslıhan AYKARA engelli olmak, kadın engelli olmak ve yapılması gerekenleri, beklentileri SES’li kadınların yapabileceklerini bizlerle paylaştı.

İki günlük eğitim faaliyetimizin son oturumunda; Gelecek Hallerimizi, toplumdan izole ediliş süreci olarak addedilen yani yaşlılığı, kadın yaşlılığını ve bağlamında ayrımcılığı  Özgür ALTINDAĞ bir sunum yaparak, karşılıklı tartışmayı güçlendirerek bizimle paylaştı ve iki günlük faaliyetimizi tamamlayarak Eğitimimizin son bölümü olarak belirlediğimiz 5.bölümde görüşmek, tartışmak, örgütlenmek ve tamamlamak üzere sözleştik.

kadinegitimi18-19haziran2016-1

kadinegitimi18-19haziran2016-3

kadinegitimi18-19haziran2016-4

kadinegitimi18-19haziran2016-5

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]