Pek çok ülkede açıkça sivillere, sağlık emekçilerine ve sağlık kurumlarına yönelik saldırıları şiddetle kınıyor ve savaşa sürüklenen her yerde Barış istiyoruz.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Suriye’de çatışmaların başladığı günden 3 Mayıs 2016’ya dek, sağlık hizmeti verilen mekanlara en az 346 saldırıda bulunulmuş ve bu saldırılar sırasında 205 sağlık emekçisi hayatını kaybetmiştir. Son olarak Cebele ve Tartus şehirlerinde gerçekleşen ve IŞİD tarafından üstlenilen 7 farklı patlamada en az 100 kişi hayatını kaybetmiştir ve bu patlamalardan birinde bir hastane hedef alınmıştır.

Cenevre Sözleşmesi ve insancıl hukuk kuralları çerçevesinde çatışma bölgesindeki sağlık tesislerinin ve personellerinin korunması gerekirken, acımasız saldırılarda bu kurumlar ve sağlık emekçileri özellikle hedef haline getirilmektedir. Türkiye’de, Afganistan’da, Suriye’de ve dünyanın savaşa sürüklenen pek çok bölgesinde sağlık kurumlarının ve sağlık emekçilerinin hedef alınması savaşın korkunç boyutlarını açıkça ortaya koymaktadır. Olağanüstü ve zorlu koşullarda hasta ve yaralılara yardım etmek için çalışan sağlık emekçileri ve insani yardım görevlilerinin güvenliğinin sağlanması konusunda uluslararası toplumun derhal harekete geçmesi ve ihlallere son verilmesi gerekmektedir.

Türkiye’de, Suriye’de, Afganistan’da ve pek çok ülkede açıkça sivillere, sağlık emekçilerine ve sağlık kurumlarına yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyor ve savaşa sürüklenen her yerde Barış istiyoruz.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]